Galatasaray'da Luyindama, Suudi Arabistan'a transfer oldu

Ali Bozkurt
30.01.2022 - 14:28 | Son Güncellenme: 30.01.2022 - 16:17

Galatasaray'da Christian Luyindama, Suudi Arabistan'a transfer oldu. Oyuncunun çıkış tarihi ise bugün olarak gösterildi. Sarı-Kırmızılılar, TFF'ye bildirdi!

Galatasaray'da Luyindama, Suudi Arabistan'a transfer oldu

AJANSSPOR HABER

Galatasaray'da Christian Luyindama, TFF'ye bildirilen kadro listesinden çıkarıldı. Savunma oyuncusu, Suudi Arabistan'a transfer oldu. İşte detaylar...

TFF kadrosundan ismi çıkarıldı

Galatasaray, Christian Luyindama'nın transferi konusunda Suudi Arabistan Ligi ekiplerinden Al-Taawon ile kiralık olarak anlaştı. 28 yaşındaki Kongolu oyuncunun, TFF kadrosundan ismi çıkarılarak, Suudi Arabistan'a transfer olduğu eklendi.

Maaşını Al-Taawon üstlendi

Al-Taawon ile anlaşma sağlanmasının ardından, Luyindama'nın 525 Bin Euro'luk maaşını, Arap kulüp üstlendi.

Royal Antwerp ve Porto da istedi

Luyindama'ya Belçika'dan Royal Antwerp ve Portekiz'den Porto talip olsa da iki kulüpte sarı-kırmızılılar ile satın alma opsiyonu konusunda anlaşamadı.

İlgini Çekebilir
Galatasaray, Barcelona ile transfer için anlaştı
Habere Git

Luyidama'nın bu sezonki performansı

8 Ocak 1994 doğumlu Christian Luyindama, futbola ülkesi Kongo'nun DC Motema Pembe takımında başladı. Sanga Balende, TP Mazembe, Standard Liège ve Galatasaray'da forma giyen 28 yaşındaki stoper, Suudi Arabistan'ın Al-Taawon kulübüne transfer oldu. Bu sezon Sarı-Kırmızılılar ile 19 maça çıkan tecrübeli oyuncu, 1 gol attı.

İlgini Çekebilir
Luyindama, Arabistan yolcusu
Habere Git

Galatasaray'a geldiği 2019 yılından beri toplam 79 karşılaşmada görev alan Luyindama, 5 kez rakip fileleri havalandırırken, 2 defa da arkadaşlarına gol pası verdi. Kariyerinde 159 maçta forma giyen Kongolu futbolcu, 13 gol, 4 asistlik performans sergiledi.

Resmi açıklama geldi

Galatasaray, Luyindama'nın Suudi Arabistan ekibi Al-Taawoun takımına transferini resmen açıkladı. Yapılan duyuruda, "Profesyonel futbolcumuz Christian Luyindama'nın satın alma opsiyonlu geçici transferi için Suudi Arabistan'ın Al Taawoun Kulübü ile 2021-2022 sezonu sonuna dek anlaşmaya varılmıştır." ifadeleri yer aldı.

Senin için hazırladığımız haberler