Son dakika: Manchester United'da Ole Gunnar Solskjaer dönemi bitti!

21.11.2021 - 13:42 | Son Güncellenme: 21.11.2021 - 15:11

Premier Lig ekibi Manchester United'da Ole Gunnar Solskjaer dönemi sona erdi.

Son dakika: Manchester United'da Ole Gunnar Solskjaer dönemi bitti!

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United, Teknik Direktör Ole Gunnar Solskjaer ile yolların ayrıldığını açıkladı.


"Her şey için teşekkürler Ole"

İngiliz ekibinin bugün yaptığı resmi açıklamada Ole Gunnar Solskjaer ile yolların ayrıldığı belirtilirken, "Her şey için teşekkürler Ole. Kulüp tarihindeki yeri, sadece bir oyuncu olarak değil, aynı zamanda harika bir adam ve bize birçok harika anlar yaşatan bir menajer olarak kalacaktır. Solskjaer, Manchester United ailesinin bir parçası olarak Old Trafford'da sonsuza kadar hoş karşılanacak" denildi.

İngiltere Premier Lig'in 12. haftasında Manchester United deplasmanda Watford'a 4-1'lik gibi bir ağır skorla mağlup oldu. Bu mağlubiyet sonrası Ole Gunnar Solskjaer ile yollar ayrıldı.

Maçın ardından Manchester United'da yönetim, acil toplanarak teknik direktör Ole Gunnar Solskjaer'in durumunu değerlendirdi. Bu toplantıda Ole Gunnar Solskjaer ile yolların ayrılmasına karar verdi. İngiliz kulübü, ayrılık açıklamasını yaparak Norveçli isme veda etti.

Ole'nin yerine geçici olarak Carrick getirildi

Ole Gunnar Solskjaer'in ardından Michael Carrick'in geçici olarak teknik direktörlük koltuğuna oturacağı duyuruldu.

Ligde 7. sırada

Ligde 12. hafta sonunda 5 galibiyet, 5 mağlubiyet ve 2 beraberlikle 17 puan toplayan Manchester ekibi, lider Chelsea'nin 12 puan gerisinde 7. sırada yer alıyor. 

Son 7 maç kabus gibi

Lige Olo Solskjaer yönetiminde ilk 5 maçta 4 galibiyet ve bir beraberlikle iyi bir başlangıç yapan Kırmızı Şeytanlar , son 7 maçında ise sadece bir galibiyet elde edebildi.

Morinho'nun yerine gelmişti

Solskjer, Norveç ekibi Molde teknik direktörlüğü yaparken, Jose Mourinho'nun görevine son verilmesinin ardından 19 Aralık 2018'de Manchester United'ın geçici hocası olarak görevlendirilmişti. 

59 maç kazandı

Kırmızı Şaytanlar'ın başında 127 maça çıkan Norveçli teknik adam 59 galibiyet, 32 beraberlik ve 36 mağlubiyet elde etti.

Senin için hazırladığımız haberler