Son Dünya Şampiyonu'nu Alman tankı da durduramadı

15.06.2021 - 23:43 | Son Güncellenme: 16.06.2021 - 00:43

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) F Grubu'ndaki dev maçta Fransa ve Almanya karşı karşıya geldi. Fransa Almanya maç özeti, maç sonucu ve goller haberimizde...

Son Dünya Şampiyonu'nu Alman tankı da durduramadı

AJANSSPOR - HABER

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) f Grubu’nda Almanya ve Fransa, Allianz Arena’da kozlarını paylaştı. Adeta turnuvanın erken finali niteliğindeki dev maçı kazanan 1-0’lık skorla Fransa oldu. 2018 Dünya Kupası şampiyonu Fransa, Avrupa Şampiyonası'nda da açılışı büyük bir zaferle yaptı. 

 

Hummels, kendi kalesini avladı

Fransa’ya galibiyeti getiren golü 20. dakikada Mats Hummels (KK) kaydetti. Horozlar'da Kylian Mbappe ve Karim Benzema'nın iki golü, ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. 90 dakikanın sonunda gülen taraf Fransa olurken, bu sonucun ardından F Grubu’nda bugün Macaristan’ı 3-0 mağlup eden Portekiz, lider; Fransa ise ikinci sırada yer aldı. Grupta oluşan puan durumu şu şekilde:

  • Portekiz: 3
  • Fransa: 3
  • Almanya: 0
  • Macaristan: 0

 

 

 

EURO 2020 F Grubu'nda gelecek hafta maçları

Gelecek hafta 19 Haziran Cumartesi günü Fransa, Puskas Arena’da Macaristan ile karşı karşıya gelecek. Almanya ise, Allianz Arena’da Portekiz ile mücadele edecek. 

 

EURO 2020'nin talihsiz istatistiği

Hummels, EURO 2020'de kendi ağlarını sarsan 3. futbolcu oldu. Opta verilerine göre; henüz 12 maçın oynandığı Euro 2020, Euro 2016 ile birlikte Avrupa Şampiyonası tarihinde kendi kalesine en fazla gol atılan turnuva oldu. Milli futbolcumuz Merih Demiral, İtalya - Türkiye maçında kendi ağlarına gol atmıştı. Polonyalı file bekçisi Szczesny Slovakya'ya karşı, Alman stoper Hummels ise Fransa'ya karşı kendi ağlarını sarstı. Haberin detaylarını aşağıdaki bağlantıdan okuyabilirsiniz.

Merih ve Szczesny'den sonra Hummels! Turnuvada bir ilk...
 

Maçın adamı Paul Pogba

Fransa - Almanya maçının adamı Paul Pogba seçildi. Pogba, karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada ''En önemli şey takım performansı. Onlarsız ben de böyle iyi oynayamazdım. Hepimiz efor sarf ettik. İlk maçın anlamını biliyoruz. Turnuvanın devamı için tempo sağlıyor. Zor maçtı ama sanırım bu gece, rakiplerimizin çekinebileceği bir gösteri sunduk.'' dedi.

Senin için hazırladığımız haberler