Taha Akgül Dünya Güreş Şampiyonası Finalinde!

Akın Ungan
15.09.2022 - 18:41 | Son Güncellenme: 15.09.2022 - 19:58

Dünya Güreş Şampiyonası'nda erkekler serbest stil 125 kiloda Taha Akgül, İranlı rakibi Amir Hossein Abbas Zare'yi 4-2 yenerek finale yükseldi. İşte detaylar.

Taha Akgül Dünya Güreş Şampiyonası Finalinde!

AJANSSPOR HABER

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda erkekler serbest stil 125 kiloda ülkemizi temsil eden Taha Akgül, İranlı Amir Hossein Abbas Zare ile karşı karşıya geldi. Milli sporcu Taha Akgül, yarı finalde karşılaştığı İranlı rakibini 4-2 yenerek finale yükselmeyi başardı. Akgül, yarın finalde Moğol Lkhagvagerel Munkhtur ile karşılaşacak.

Büyükler Dünya Güreş Şampiyonası serbest stil 125 kiloda seribaşı olan Taha Akgül, ilk turu bay geçti. İkinci turda Macar Daniel Ligeti'yi 4-0, çeyrek finalde de Amarveer Dhesi'yi 8-2 yenerek yarı finale çıkan milli güreşçi, yarı finalde son dünya şampiyonu İranlı Amir Zare’yi son bölümde aldığı puanlarla 4-2 mağlup ederek adını finale yazdırdı.

İranlı taraftarlar Taha'ya pet şişe attı

Milli güreşçi yarın akşam seansında finalde Moğol Lkhagvagerel Munkhtur ile karşılaşacak. Öte yandan Taha'nın galibiyet sevincine İranlı taraftarlar tepki gösterdi ve sahaya pet şişe attı.

"Geçen yıl kaybettiğim dünya şampiyonu rakibimi yendim"

Mücadele sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan milli güreşçi, “Allah’ıma hamdolsun. Çok önemli bir müsabakadan çıktık. Geçen yıl kaybettiğim dünya şampiyonu rakibimi yendim. Son dünya şampiyonuydu. Güzel müsabakaydı. Çekişmeli geçti. Son saniyede aldım." ifadelerini kullandı.

"Her zaman ben kaybediyorum son saniyelerde"

Akgül, "Tribünler komple İranlı güreşseverlerle dolu. Tribün baskısı da vardı. Hiçbir şey bitmedi. Yarın yine önemli bir müsabakam var. İnşallah onda da galip gelip altın madalyaya ulaşmak istiyorum. Tüm milletimizden dualarını bekliyorum. Yarın ekran başına kitlensinler, dua etsinler inşallah. Çok dramatik bitti. Her zaman ben kaybediyorum son saniyelerde. Bu sefer de kazanan ben oldum” diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler