TRANSFER | Chelsea'den Enzo Fernandez'e Rekor Para

Ali Bozkurt
30.01.2023 - 22:58 | Son Güncellenme: 30.01.2023 - 23:44

Chelsea, transferin kapanmasına 24 saat kala, Benfica'dan Enzo Fernandez'i almak için serbest kalma bedeli olan 120 milyon Euro'yu ödemeye hazır. İşte detaylar...

TRANSFER | Chelsea'den Enzo Fernandez'e Rekor Para

AJANSSPOR HABER

Ara transfer döneminin kapanmasına sayılı saatler kala Premier Lig devi Chelsea, en büyük transfer hamlesini yapmaya hazırlanıyor. 

208 milyon Euro harcadılar

Maviler, Ocak transfer döneminde bugüne kadar 208 milyon Euro bonservis ödeyip, 7-8 yıllık uzun kontratlarla Mykhaylo Mudryk, Beniot Badiashile, Noni Maueke, Malo Gusto, Andrey Santos, Datro Fofana ve Joao Felix'ten oluşan ve yaş ortalaması 20.1 olan oyuncuları kadrosuna kattı.

120 milyon Euro'yu ödemeye hazır

Londra ekibi, asıl transfer bombasını ise sona bırakmış görünüyor. The Telegraph'ta yer alan habere göre; Chelsea, Enzo Fernandez için, oyuncunun kulübü Benfica'ya 120 milyon Euroluk serbest kalma maddesini ödemeye hazır.

İlgini Çekebilir
Chelsea'dan dev transfer! 30 milyon...
Habere Git

Dünya Kupası’nda yıldızını parlattı

Katar'da düzenlenen Dünya Kupası'nda Arjantin formasıyla şampiyonluk yaşayan ve turnuvanın 'En İyi Genç Oyuncusu' seçilen 22 yaşındaki Enzo Fernandez, Tangocular adına orta sahasında adeta bir maestro gibi performans sergilemişti.

Müzakereler devam ediyor 

Normal şartlarda Chelsea, 120 milyon Euroluk bedeli Benfica'ya ödediği taktirde, hiçbir müzakereye katılmaksızın oyuncunun bonservisi alma hakkına sahip. Fakat serbest kalma bedelinde büyük bir peşinat ve küçük miktarlı 5 vade bulunuyor. Chelsea'nin ödeme planı noktasında Benfica ile pazarlık halinde olduğu söyleniyor. 

Premier Lig tarihinin en pahalı transferi olacak

Enzo Fernandez, transferin son gününde Chelsea'ye transfer olması halinde, Premier Lig tarihinin en pahalı transferi olacak. 

İlgini Çekebilir
Bak şu Chelsea'nin yaptığına... Financial Fair Play yerle bir! UEFA şokta
Habere Git

Rekor, City'li Jack Grealish'te

Şu anda rekor, Manchester City'de forma giyen Jack Grealish'e ait. 2021 yazında City, 117 milyon Euro karşılığında Aston Villa'dan 27 yaşındaki oyuncuyu kadrosuna katmıştı.

Chelsea bu transferde neden ısrarcı?

Chelsea, yaz aylarında birçok dünya deviyle Enzo Fernandez transferinde rekabet etmemek için, transferi bu dönemde bitirmek istiyor. 

Mevkisinde dünyanın en iyilerinden

Ayrıca Jorginho'nun düşük performansı ve sezon sonunda takımdan ayrılacak olması sebebiyle, Enzo Fernandez o boşluğu doldurabilecek dünyadaki en iyi 2-3 opsiyondan biri olarak dikkat çekiyor.

İlgini Çekebilir
Galatasaray, yeni Drogba'nın peşinde! Chelsea...
Habere Git

6 ayda dünyanın zirvesine çıktı

Enzo Fernandez, ülkesi Arjantin'de, River Plate formasıyla geçirdiği 2 sezonun ardından  Temmuz ayında 14 milyon Euro'ya Benfica'ya transfer oldu. Hem Portekiz ekibinde hem de Dünya Kupası'ndaki performansıyla, henüz Avrupa'da 6 ayını tamamlamadan mevkisinde dünyanın en iyi oyuncularından biri haline geldi.

Benfica'nın kasası dolacak

Transferin gerçekleşmesi halinde bu anlaşmadan en karlı çıkacak takım ise Benfica... Portekiz temsilcisi, daha altı ay önce 14 milyon Euro bonservis ödediği oyuncudan 120 milyon Euro kazanmış olacak.

Senin için hazırladığımız haberler