Son şampiyon Chiefs bir kez daha Super Bowl'da

25.01.2021 - 06:05 | Son Güncellenme: 25.01.2021 - 06:10

NFL'de geçen sezonun şampiyonu Kansas City Chiefs, adını bir kez daha Super Bowl'a yazdırmayı başardı. Buffalo Bills'i sahasında 38-24 yenen Chiefs, Tampa Bay Buccaneers ile şampiyonluk mücadelesi verecek

Son şampiyon Chiefs bir kez daha Super Bowl'da

Bertan ERMAN - AJANSSPOR

Maçın ilk hücum serisini oynayan Buffalo Bills, touchdown yapamasa da Tyler Bass'in 51 yard uzaktan attığı alan golü ile mücadelede 3-0 öne geçti. (11.27) Kansas City Chiefs, ilk hücum serisinde sayı çıkaramadı. Ancak Buffalo bir sonraki hücumda, degaj dönüşünde Chiefs özel takımının hatasını affetmedi ve kontrolden çıkan topu rakip yarı sahasının 3 yard çizgisinde aldı. Akabinde New York ekibi maçın ilk touchdownını yaptı. Dawson Knox, Josh Allen'ın pasını aldı ve topugol bölgesine soktu. Ancak ekstra golden isabet çıkmadı. (6.14) İlk 15 dakika Buffalo Bills'in 9-0'lık üstünlüğüyle sonuçlandı.

Chiefs ikinci çeyrekte açıldı

Birinci çeyrekte sayı üretemeyen Chiefs, yarım kalan hücum serisinden istediği sonucu çıkardı. 3 yardlık pas oyununda Patrick Mahomes'tan pası alan Mecole Hardman, gol bölgesine girmeyi başardı. Akabinde Harrison Butker ekstra golü sayıya çevirdi ve aradaki fark 2 sayıya indi. (14.16) Hücumda ivmeyi yükselten Missouri ekibi, Darrel Williams'ın 6 yardlık koşu touchdownıyla öne geçti. Sonrasında gelen ekstra gol ile fark 5 sayıya yükseldi. (9.35) Arayı açmaya başlayan Kansas City, daha sonra çaylak running backi Clye Edwards-Helaire'dan 1 yardlık koşu touchdownı buldu. Sonrasında yine ekstra golde isabet geldi ve Missouri ekibi skoru 21-9'a getirdi. (4.12) Bills, çeyreğin bitimine 11 saniye kala attığı alan golü ile farkı tek hanelere indirdi. Kansas City Chiefs, devre arasında soyunma odasına 21-12 önde gitti. 

Chiefs, üçüncü çeyrekteki ilk hücum serisini Harrison Butker'ın alan golü ile tamamlayarak aradaki farkı 2 katına çıkardı. (10.48) Bills de buna karşılık bir alan golü bulmayı başardı. Daha sonra Kansas City Chiefs'ten touchdown geldi. 1 pas oyununda Patrick Mahomes, topu Travis Kelce'ye verdi; Kelce topu gol bölgesine soktu. Akabinde gelen ekstra golle skor 31-15'e geldi. (3.29) Son 15 dakikaya 16 sayı farkla önde giren Missouri ekibi bir touchdowna daha imza attı. Patrick Mahomes-Travis Kelce ikilisi bir kez daha sahneye çıktı. Sonra yine isabetli bir ekstra gol ile aradaki fark 23 sayıya yükseldi. (7.36) Buffalo Bills, Josh Allen-Isaiah McKenzie ikilisinin 6 yardlık pas oyunundan touchdown buldu ancak ekstra 2 sayı denemesinde başarısız oldu. (4.08) Geri dönüş için bütün şansını zorlayan New York ekibi, bir de alan golü buldu ve farkı 14 sayıya indirdi. (3.14) Ancak kalan sürede sayı çıkmadı ve mücadele Kansas City Chiefs'in 38-24'lük galibiyetiyle tamamlandı.

Bu sonuçla Amerikan Futbol Konferansı'nı şampiyon olarak tamamlayan Chiefs, üst üste ikinci kez Super Bowl'a adını yazdırdı. Missouri ekibi, geçen sezon elde ettiği şampiyonluk unvanını korumak için Tampa Bay Buccaneers karşısında galibiyet peşinde olacak. 

Senin için hazırladığımız haberler