Fransa - Avustralya Maçı Ne Zaman, Saat kaçta ve Hangi Kanalda?

Ali Bozkurt
22.11.2022 - 12:49 | Son Güncellenme: 22.11.2022 - 13:03

2022 Dünya Kupası maçları başladı. Fransa - Avustralya karşı karşıya geliyor. Maç hangi kanalda, muhtemel ilk 11'ler ve canlı yayın dahil detaylar haberde.

Fransa - Avustralya Maçı Ne Zaman, Saat kaçta ve Hangi Kanalda?

AJANSSPOR HABER

Katar'da düzenlenecek 2022 FIFA Dünya Kupası'na katılacak son şampiyon Fransa Milli Futbol Takımı ilk maçına çıkıyor. Bugün oynanacak olan  Avustralya karşılaşması ile açılışı yapacaklar. Peki Fransa - Avustralya maçı ne zaman, hangi kanalda ve saat kaçta olacak? İşte zorlu karşılaşmaya dair merak edilen detaylar...

Sakatlıklarla boğuştular

Dünya Kupası'nın son şampiyonu Fransa'da, N'Golo Kante, Paul Pogba, Presnel Kimpembe ve Christopher Nkunku da sakatlıkları nedeniyle Katar'a getirilmemişti. Son olarak ise Fransa Futbol Federasyonundan yapılan açıklamada, 34 yaşındaki Karim Benzema'nın antrenmanda kalçasından sakatlandığı ve Dünya Kupası'nda milli takımdaki yerini alamayacağı kaydedildi.

Fransa'nın pazartesi gecesine kadar Karim Benzema'nın yerine kadroya birini dahil etme şansı bulunuyor. Fakat Benzema hariç 25 kişinin yer aldığı kadroya ekleme yapılıp yapılmayacağı konusunda henüz bir karar verilmiş değil. Kadroya birinin dahil edilip edilmemesi konusunda Didier Deschamps'ın kararı bekleniyor. 

1958'de Alfredo Di Stefano ve 1978'de Dane Allan Simonsen, Ballon d'Or kazandıkları yıl Dünya Kupası'nda oynamamışlardı. Çünkü 1950 ve 1954'te Arjantin ile Dünya Kupası'na katılamayan Di Stefano, 1958'de ise İspanya ile bu şansı kaçırmıştı.

Fransa - Avustralya Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta Ve Hangi Kanalda?

Fransa - Avustralya maçı 22 Kasım Salı günü saat 22:00'da TRT 1'de canlı yayınlanacak. Ayrıca zorlu karşılaşmayı AJANSSPOR MAÇ MERKEZİ sekmesinden de canlı olarak takip edebilirsiniz.

Muhtemel ilk 11'ler

Fransa: Lloris; Pavard, Upamecano, Konate, Lucas Hernandez; Tchouameni, Rabiot; Dembele, Griezmann, Mbappe; Giroud

Avustralya: Ryan; Atkinson, Wright, Rowles, Behich; Hrustic, Mooy, Irvine; Leckie, Duke, Goodwin

Senin için hazırladığımız haberler