Sonuna kadar

12.06.2016 - 04:35 | Son Güncellenme: 12.06.2016 - 04:38

EURO 2016'ya iyi başlamak isteyen Millilerimiz, bugün ilk maçını Hırvatistan ile oynayacak.

“Biz bitti demeden bitmez” sloganıyla yola çıkan, Avrupa Futbol Şampiyonası’nda D Grubu’ndan çıkıp zirveye uzanmayı amaçlayan ay-yıldızlılar, turnuvanın başlangıcında üç puanı arzuluyor. Hepsi kararlı, hepsi inançlı... Öyleyse haydi çocuklar, el ele finale...

A Milli Takımımız, Avrupa Futbol Şampiyonası’nda kendi adına perdeyi Hırvatistan maçıyla açacak. Gruplardan son anda çıkarken, “Biz bitti demeden bitmez” sloganını herkese ezberleten ay-yıldızlılar, İspanya ve Çek Cumhuriyeti ile birlikte yer aldığı D Grubu’ndan çıkabilmek için bugün Hırvatları yenip, üç puan almak istiyor.

Son 10 karşılaşmada sadece İngiltere’ye yenilen, 9 karşılaşmadan başı dik ayrılan Millilerimiz, bugün de Türk milletinin yüzünü güldürmeyi amaçlıyor. Bugüne kadar 5 büyük turnuvada (İki Dünya Kupası, üç Avrupa Şampiyonası) yer bulan Milli Takımımız, bu organizasyonların hepsinde ilk maçlarını kaybetti.

Gruptan çıkıyor

1954 Dünya Kupası’nda ilk maçını Batı Almanya karşısında 4-1 kaybeden ay-yıldızlılar, EURO 96’da ise Hırvatistan’a 1-0 yenilmişti. EURO 2000’de İtalya’ya 2-1 mağlup olan Milliler, 2002 Dünya Kupası’na ise 2-1’lik Brezilya mağlubiyetiyle başlamıştı. EURO 2008’de ise ilk maç Portekiz’in 2-0’lık üstünlüğüyle bitti. İlk maçlarını puansız bitiren A Milliler buna rağmen bu beş turnuvanın son üçünde grup aşamasını geçmeyi başardı. (Milliyet)

Senin için hazırladığımız haberler