Yazarlardan Fenerbahçe - Manchester United maçı değerlendirmesi: "Sonunda anladı"

25.10.2024 - 09:11 | Son Güncellenme: 25.10.2024 - 09:24

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nin 3. haftasında konuk ettiği İngiliz ekibi Manchester United ile 1-1 berabere kaldı. İşte spor yazarlarının karşılaşmayla ilgili deerlendirmeleri...

Yazarlardan Fenerbahçe - Manchester United maçı değerlendirmesi: "Sonunda anladı"

AJANSSPOR - HABER

UEFA Avrupa Ligi'nin 3. haftasında İngiltere'nin Manchester United takımını konuk eden Fenerbahçe, 1 puana razı oldu. Ülker Stadı'ndaki müsabakaya etkili başlayan sarı-lacivertliler, ilk yarıda oyunun hakimiyetini elinde tuttu. İlk 45 dakikada net pozisyonlardan faydalanamayan sarı-lacivertliler, 15. dakikada ani gelişen atakta Eriksen'in golüne engel olamadı ve soyunma odasına 1-0 yenik girdi. İkinciyi yarıya da etkili başlayan Fenerbahçe, 49. dakikada En-Nesyri'nin golüyle beraberliği yakaladı.

Golün ardından üstün oyununu sürdüren Fenerbahçe, 62. dakikada Bright Osayi-Samuel'in sakatlık nedeniyle sahadan çıkmasının ardından hücumda etkili olmadı. Maçın son bölümünde Manchester United'ın baskısı artarken rakibine gol imkanı tanımayan sarı-lacivertliler, sahadan 1-1 eşitlikle ayrıldı. Bu sonuçla Fenerbahçe, 3 maç sonunda 5 puana ulaştı.

Spor yazarlarının karşılaşmayla ilgili değerlendirmeleri şöyle:

Gürcan Bilgiç: "Sonunda anladı"

açtan önceki basın toplantısındaki sorulara Mourinho'dan gelen hafif "kibirli" cevaplar, aslında hangi takımı çalıştırdığının farkına varması için gerekçe oldu. Kadıköy'de, uzun zamandır taraftarın beklediği "kazanmak için oynayan" Fenerbahçe'yi seyrettik. Vücut dili çok önemli. Yenik duruma düştüklerinde bile sahada vazgeçen tek kişi yoktu. Bu ruh hali tribünleri peşlerinden getirdi. Müthiş bir baskı kurdular. Manchester kalecisi Onana "kedi yutmuş" gibi oynamaya başladı. En- Nesyri her dakika geçişinde takımın yeniden santrfor haline geldi. Takımı başkalaştıran en önemli oyuncu Tadic'ti. Kariyer maçı oynadı adeta. "Yangın anında basınız" düğmesi gibiydi. Tekniği ve aklı ile kriz anlarına müdahale etti, arkadaşlarının yardımına koştu. Lig performansı aslında Manchester United'dan daha fazla baskı yarattı takım üstünde. Üstüne gittiğinde dağılan bir rakip buldular karşılarında ama beraberlik sonrasında yine topun rakipte kalmasına izin verdiler. Mourinho kırmızı kart gördü. Maçın hakemi öyle kritik noktalarda aleyhte düdükler çaldı ki, biraz tecrübeliyseniz çok iyi anlarsınız. Fenerbahçe baskıyı kuruyor, bir alakasız faul geliyor. Osayi'ye darbe geliyor, havalara bakıyor. Net penaltısının gümbürtüye gideceğini anladığında Mourinho kendini gösterdi. Baskıyı artırdı ama öylesine şartlanmışlar ki, Manchester'e kaybettirmeyeceklerdi maçı. Maçın krizi sadece Fenerbahçe üstüne değil. İngilizler de iki beraberlikle geldikleri Kadıköy'den çıkış umdular. Fakat Fenerbahçe onları geri itecek tempoyu yapamadı. Kendi krizi, rakibinin korkularını geri itti. (Sabah)

Ahmet Çakar: "Gecenin kazancı En-Nesyri ve Osayi"

Fenerbahçe için beraberlik kötü sonuç değil. Kötü olan Mourinho'nun oyundan atılmış olması. Fenerbahçe ilk yarı çok iyi oynadı. Pozisyonlar buldu, En-Nesyri sürekli ön baskıyla Manchester'ı çıkarmadı ama İngiliz ekibi bu yarıda bir kere geldi, Eriksen'le golü buldu. Manchester'da Onana diye bir kaleci var. İlk yarı kelimenin tam anlamıyla devleşti diyebiliriz. Hele hele En-Nesyri'nin yakın mesafeden kafa vuruşlarını art arda kurtarması inanılır gibi değil. Mükemmel oynanan bir ilk yarıdan sonra soyunma odasına mağlup girmek moral bozucu ama ikinci yarının başındaki En- Nesyri golü hem beraberliği getirdi hem de moralleri yükseltti. Bu dakikadan sonra Fenerbahçe'den daha iyi oynamasını beklerken, kontrol rakibe geçti. Bir de ardından Jose Mourinho oyundan atılınca son yarım saat kaleye gidemediler. Oyun kontrolü Manchester United'a geçti de ne oldu. Onların da pek pozisyonu yoktu. Garnacho ile soldan gelmeye çalıştılar ama fazla etkili olamadılar. Dün gecenin en büyük kazancı sanırım En-Nesyri oldu. İlk yarı çok iyi oynadı. Sonrasında golü attı. Diğer bir kazançsa Osayi… Zaman zaman dengesiz çıkışları olsa da sağ kanatta önümüzdeki maçlar Mert'e nazaran daha etkili olacağını gösterdi. (Sabah)

Uğur Meleke: "Fenerbahçe 60 dakika boyunca sahanın hakimiydi"

Samsun’daki kötü görüntüden sadece 96 saat sonra, Kadıköy’de Manchester’a karşı farklı bir Fenerbahçe vardı sahada. United’ın işleri her ne kadar Premier Lig’de çok iyi gitmese de, Avrupa Ligi’ndeki 36 takımın en değerlisi onlar. Kupanın doğal favorilerden biri konumundalar haliyle. Böyle bir rakibe karşı Fenerbahçe 60 dakika boyunca sahanın hakimiydi. Temsilcimiz ilk bir saat boyunca topa sahip oldu, örerek hücum etti, özellikle Szymanski’nin de çok yakın oynadığı sol kanadı iyi kullandı. O kanatta yarattığı asimetriden bir gol çıkardı, Tadic ve Nesyri ile iki net pozisyonda da Onana’ya takıldı. (Hürriyet)

Halil Özer: "Üst düzey mücadele"

Samsun maçından sonra bir kısım Fenerbahçe taraftarının ve bazı yorumcuların kopardığı yaygaranın dün sarı-lacivertli futbolcuları pek etkilemediği gözüktü. 90 dakika üst düzey bir mücadele sergileyen Mou’nun takımı belki ilk yarıda kaçırdığı golleri atsa rahat bir galibiyet bile alabilirdi. En önemlisi Fenerbahçe’yi ilk kez sadece Mou’nun takımlarında gözüken birinci sınıf oyun disiplini içinde gördük. Bu oyun özellikle felaket tellalları için iyi bir ders oldu.

Sonuç olarak Fenerbahçe çok önemli bir puan aldı. Maç genelinde çok iyi oynadı. İyi mücadele etti. Sonuna kadar savaştı. Özellikle son bölümlerde futbolcular kendilerini ortaya koydular. ve bir puanı aldılar. Zaten taraftarında istediği Fenerbahçe bu. (Milliyet)

Faik Çetiner: "Kazanamıyorsan kaybetmeyeceksin"

İlk 15 dakika Fenerbahçe daha istekli gözükürken, Manchester ilk atağında, kaleyi ilk bulan şutunda golü bulunca keyifler kaçtı. Golden sonra Tadiç kale önünde zoru başarıp, En Nesyri’nin vuruşlarında da rakip kaleci yıldızlaşınca Fenerbahçe devreyi geride kapattı. İkinci yarıya hızlı başlayan Fenebahçe, Maximin’nin soldan ortaladığı topta En Nesyri’nin kafa vuruşuyla beraberliği yakaladı. Beraberlik Sarı- Lacivertli takımın nedense hızını kesti. Samuel, Maximin, En Nesyri Mourinho’nun son dakika hamleleri (Dzeko, İrfan Can, İsmail Yüksek) skora katkı yapmadı ve Fenerbahçe kazanabileceği bir maçı berabere bitirdi. Aslında ‘kazanamıyorsan, kaybetme’ derler. Avrupa Ligi’ne yenilgisiz devam eden Fenerbahçe hedefinden sapmadı. Sahadakiler ile ilgili notumuzla yazıyı noktalayalım. Manchester maçında gördük ki, Samuel, Maximin ve En Nesyri bu takımın ilk 11’nde olmalılar. Fred’in futbolu ise geriye gidiyor, inanılır gibi değil. (Fanatik)

Serkan Akcan: "İştahı korursa!"

Fenerbahçe’nin Manchester United karşısında ilk yarı oynadığı futbol bu sezonun en iyilerinden biriydi. Kadıköy’de rakibine karşı baskı kurdu, United’ın oyun kurulumunu büyük oranda engelledi, topa sahip oldu. Oyuna iyi başlamışken United’ın Eriksen ile çektiği ilk şutun gol olması moral bozucuydu doğrusu.Fenerbahçe için United’a karşı Kadıköy’de alınan beraberlik büyük bir kayıp sayılmaz. Mourinho, ilk yarıdaki enerjiyi ve futbolcularının oyun iştahını nasıl uzatacağına kafa yormalı. Samsun maçı ve akabinde United’a karşı beklerden birini çıkarıp stoper sokmak ve Djiku’yu beke çekmek takımın ritmini negatif etkiliyor. (Fanatik)

Senin için hazırladığımız haberler