Sörloth kararını verdi! 'Come to Trabzonspor' etkisi

08.07.2021 - 10:54 | Son Güncellenme: 08.07.2021 - 12:32

Almanya'da Leipzig forması giyen Alexander Sörloth'un kararı belli oldu. Leipzig'e yakın gazeteci Guido Schafer, Sörloth'un kararını açıkladı. İşte detaylar.

Sörloth kararını verdi! 'Come to Trabzonspor' etkisi

Hüseyin Özkök-AJANSSPOR

Transfer sezonu sürerken gündemde en çok konuşulan konulardan biri de Leipzigli Alexsander Sörloth'un eski takımı Trabzonspor'a dönüp dönmeyeceği.

Andre Silva'yı transfer etmişlerdi

Leipzig'deki ilk yılında vasatı aşamayan ve teknik direktör Julian Nagelsmann'ın gözüne çok fazla giremeyen Norveçli oyuncu, umutlarını yeni sezona bağlamıştı. Julian Nagelsmann'ın Bayern Münih'e gitmesi sonrası göreve RB Salzburg teknik direktörü Jesse Marsch'ı getiren Leipzig, geçtiğimiz günlerde kulüp tarihinin en yüsek bonservis bedelini ödeyerek Frankfurt'un Portekizli golcüsü Andre Silva'yı 23 Milyon Euro karşılığında kadrosuna kattı.

Leipzig'deki geleceği tartışılıyor

Alman kulübü ayrıca Ajax 2 takımından 19 yaşındaki santrfor Brian Brobbey'i de renklerine bağladı. Yussuf Poulsen, Emil Forsberg, Hwang gibi üst düzey forvet oyuncularının yanında özellikle Silva'nın yüksek bir ücretle gelişi sonrasında Sörloth'un Leipzig'deki geleceği de tartışılmaya başlandı.

"Sörloth'un Türkiye'ye gideceğini düşünmüyorum"

Bu konuda Ajansspor adına görüşlerine baş vurduğum Leipziger Volks Zeitung'un Leipzig kulübüne yakınlığı ile bilinen muhabirlerden sorumlu yöneticisi Guido Schafer, bana şu bilgileri verdi: 

"Jesse Marsch, Sörloth ile uzun bir görüşme yaptı ve ona kendisini yüksek formda ve ritmini yakalamış şekilde görmek istediğini bildirdi. Marsch Alex'in süper bir oyuncu olduğundan emin. Ancak çok yüksek bir teklif gelirse transfer gündeme gelebilir. Sörloth'un Türkiye'ye gideceğini düşünmüyorum, çünkü kendi geleceğini Türkiye'de gördüğünü sanmıyorum."

LEİPZİG TEKNİK DİREKTÖRÜ MARSCH, SÖRLOTH İÇİN NE DEDİ? HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

Baskılardan bunalmıştı

Gerçekten de Alexander Sörloth, Türkiye'den yapılan sosyal medya baskılarından bunalıp kendisine mesaj yazanlara tepki olarak "bu durum hayatımı çok stresli hale getiriyor. Yeter artık" diyerek cevap vermişti. Bunun yanında Leipzig'in toplamda 20 milyon Euro ödeyerek kadrosuna dahil ettiği Norveçli oyuncuyu düşük bir meblağ ile göndermesi çok zor gözüküyor.

Senin için hazırladığımız haberler