Sörloth transfer için konuştu: "Mourinho beni aradı"

10.03.2021 - 08:55 | Son Güncellenme: 10.03.2021 - 09:03

Alman ekibi Leipzig'de forma giyen Alexander Sörloth, transfer konusunda bir itirafta bulundu. Golcü futbolcu ülkesinin basınına yaptığı açıklamada İngiltere Premier Lig devinin kapısından döndüğünü anlattı. Trabzonspor'da gol kralı olan Sörloth, hangi Premier Lig devinin menajeriyle görüştüğünü açıkladı. İşte detaylar...

Sörloth transfer için konuştu: "Mourinho beni aradı"

AJANSSPOR-HABER

Spor Toto Süper Lig’de geçen sezon Trabzonspor’da 24 golle gol kralı olan Alexander Sörloth, kariyerine Alman ekibi Leipzig’de devam ediyor. Norveçli futbolcu, transfer konusunda bir itirafta bulundu. Detaylar haberde… 

Tottenham’dan teklif almış

Son haftalarda attığı gollerle Almanya’da kabul görmeye başlayan Alexander Sörloth, Norveç basınına açıklamalar yaptı ve Premier Lig ekibi Tottenham’dan transfer teklifi aldığını anlattı.

“Mourinho beni takımda nasıl kullanacağını anlattı”

Sörloth, ”Yaz aylarında Jose Mourinho beni aradı ve konuştuk. Benimle futbol üzerine bazı görüşlerini paylaştı ve beni Tottenham’da görmek istediğini söyledi. Takımda beni nasıl kullanabileceğini anlattı. Beni istiyordu ama transfer olmadı” diye konuştu.

 

Mourinho ne demişti?

Golcü futbolcunun transferiyle ilgili soru Jose Mourinho’ya da sorulmuştu. Mourinho, Sörloth’u isteyip istemedikleri sorusuna, ”Futbolcuyla ilgili konuşmam çünkü Trabzonspor’da. Ancak; başkan görüştüğümüzü söylese bunun doğru olmadığını söylemem” yanıtını vermişti. 

Leipzig’de kendisini bulmaya başladı

Alexander Sörloth, şu anda kariyerine Alman ekibi Leipzig’de devam ediyor. Golcü futbolcu son 2 maçta 2 gol 2 asist yaparken, toplamda ise takımı adına 4 gol ve 3 asist üretti. Alman basını, geride bıraktığımız günlerde Sörloth için, “20 milyon Euro değerindeki adam sahada konuşmaya başladı” yorumunu yapmıştı. 

Julian Nagelsmann destek oluyor

Leipzig Teknik Direktörü Julian Nagelsmann, golcü futbolcunun kalan haftalarda da kendilerine katkı yapacağı fikrinde. Nagelsmann, “3-4 hafta önce çok eleştiriliyordu. Goller atınca şimdi herkes onun kazandırdığı zaferleri konuşuyor. Kendisinden beklentim var. O beklentim de maksimum sayıda gol atması” ifadelerini kullandı. 

Leipzig ligde ne durumda?

Almanya Ligi’nde Leipzig 24 maçta 16 galibiyet, 5 beraberlik ve 3 yenilgi aldı. 53 puanla 2.sırada bulunan Leipzig ile lider Bayern Münih arasında sadece 2 puanlık fark var. Leipzig, ligde son 6 maçını da galibiyetle kapatmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler