"Sörloth transferi 48 saatte çözülürse, çözülür"

16.09.2020 - 17:25 | Son Güncellenme: 16.09.2020 - 17:25

Son dakika Trabzonspor transfer haberi... Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Alexander Sörloth'un transferi için konuştu. Ahmet Ağaoğlu Sörloth için ne dedi? İşte Sörloth transferinin detayları..

"Sörloth transferi 48 saatte çözülürse, çözülür"

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Kulüpler Birliği toplantısının ardından Sörloth transferi hakkında açıklamalarda bulundu.

Sörtloth'un sözleşmesindeki opsiyona değinen Ağaoğlu, “Alexander Sörloth, bizim kiralık oyuncumuz. Crystal Palace’ın oyuncusu. İkinci sezon maçlarının yüzde 50 maçların fazlasını oynadığı takdirde 6 milyon Euro’luk satın alma opsiyonu devreye giriyor. Bugün ver 6 milyonu oyuncuyu al durumu yok. 2020-21 sezonun maçlarının yüzde 50’sinden fazlasını oynadığı takdirde bu devreye giriyor. Oyuncu bizde kiralık ama Crystal Palace’ın malı. Leipzig ve iki kulübün ilgisi var" dedi.

Norveçli golcünün Leipzig'e transfer olmak istediğini vurgulayan başkan Ağaoğlu, "Oyuncu Leipzig’e gitmek istiyor. Bizim ciddi ısrarlarımız oldu ama oyuncunun da gitme ısrarı var. Bu işin dört tarafı var. Biraz sıkıntılı bir süreç. Bir de oyuncu ile yapılan sözleşmede de sürekli olarak telafi edildiği için söyleyeyim, 9 milyon Euro’luk serbest kalma maddesi var. 4 tarafın da mütabakatı ile çözülecek bir durum" ifadesini kullandı.

Önce Palace ile anlaşmaları gerektiğini söyleyen Ağaoğlu, "Trabzonspor ile Crystal Palace’ın anlaşması lazım önce. İki tarafın da anlaşması gerek. Şartlar netice itibarıyla dönüp dolaşıp finansal getiriye bağlanıyor" açıklamasını yaptı.

Transfer için süre veren Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, "Bizim ciddi bir talebimiz vardı. Palace da aynı miktarı istediği için; Palace 1 alacaksa ben de 1 alırsam bu transfere müsaade ederim. Tamamen finansal bir noktada kitlendi olay. Önümüzdeki 48 saat içinde çözülürse, çözülür. Çözülmezse ondan sonraki sürece bakacağız. Oyuncu zaten şu an bizim kiralık oyuncumuz" diyerek sözlerini tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler