Sörloth’a Kartal pençesi! Süper Lig’de fırtına koparacak iddia

21.05.2021 - 00:11 | Son Güncellenme: 21.05.2021 - 08:16

Süper Lig şampiyonu Beşiktaş’ın, Trabzonspor’un eski golcüsü Alexander Sörloth’u RB Leipzig’den kiralamak için harekete geçtiği iddia edildi.

Sörloth’a Kartal pençesi! Süper Lig’de fırtına koparacak iddia

AJANSSPOR-HABER

Süper Lig’de 2019-20 sezonunun gol kralı Alexander Sörloth, Türkiye’ye geri dönebilir. Norveçli futbolcu hakkında çok çarpıcı bir iddia geldi. 

Kartal kiralama teklifiyle kapıyı çalacak

TRT Spor’dan Fırat Günayer’in paylaştığı bilgiye göre Beşiktaş, Trabzonspor’un eski golcüsüne kanca attı. Siyah-beyazlılar 25 yaşındaki santrfor için kulübü RB Leipzig’e kiralama teklifi sunacak.

Beşiktaş devre arasında da Sörloth'la ilgilendi

Bundesliga’da umduğunu bulamayan Sörloth’un adı ara transferde de Beşiktaş ile geçmişti. O dönem Mario Mandzukic ile kadrosunu takviye etmek isteyen Kartal, Hırvat futbolcunun Milan’ı seçmesi üzerine Sörloth için de nabız yokladığı belirtilmişti.

Hedef Şampiyonlar Ligi kadrosunu kurmak

Süper Lig’de kazanılan şampiyonluğun ardından Devler Ligi’nde de iddialı bir kadro kurmak isteyen Beşiktaş Yönetimi, bir kez daha Sörloth için girişimde bulunmaya hazırlanıyor. 

Çebi golcü transferini doğruladı

Nitekim Başkan Ahmet Nur Çebi de haber Global’de katıldığı programda, Aboubakar’ın ayrılacağı sinyalini verip en az onun seviyesinde bir golcü alacaklarını açıklamıştı.

Trabzonspor da Sörloth'un peşinde 

Öte yandan Alexander Sörloth, eski kulübü Trabzonspor’un da yakın takibinde. Bordo-mavililer de Norveçli golcüyü takıma döndürmenin hesabını yapıyor. Hatta Trabzonspor taraftarları geçtiğimiz günlerde Twitter üzerinden Sörloth’un geri dönmesi için kampanya başlatmıştı.

 

Avcı: Sörloth'u istemez miyim, gelsin oynasın

Bordo-mavililerin teknik direktörü Abdullah Avcı da geçtiğimiz günlerde "Sörloth’u istemez miyim? Devre arasında başkan ile sohbet ederken söylemiştim; ‘Gelsin oynasın, takımına yardımcı olsun’ diye. Buraya büyük katkı sağlamış. Keşke olsa. Herkes tarafından seviliyor. O sürece bakacağız." şeklinde konuşmuştu.

Leipzig'de Türkiye günlerini arıyor

Önceki sezon 34 maçta 24 gol atarak Süper Lig'in gol kralı olan Alexander Sörloth, Leipzig'de çıktığı 36 maçta sadece 6 gol kaydedebildi. Kulübü ile 2025 yılına kadar sözleşmesi bulunan Norveçli yıldızın güncel bonservis bedeli ise 21 milyon Euro. 

Senin için hazırladığımız haberler