Sörtloth'un sözleşme detayında neler var?

12.09.2020 - 23:35 | Son Güncellenme: 12.09.2020 - 23:57

Trabzonspor'un yıldız golcüsü ve Süper Lig'in son gol kralı Sörloth'un Trabzonspor'dan ayrılmak istediği kesinleşti. Almanya Bundesliga ekiplerinden RB Leipzig'in teklifine sıcak bakan Norveçli golcü Bundesliga'da oynamak istediği için milli maç sonrasında Türkiye'ye gelmedi. Alman ekibi Leipzig ise Sörtloth'un sözleşme detaylarının çok karmaşık olduğunu açıkladı. Peki Sörloth'un sözleşmesi nasıl, neler var ve sözleşmesine göre serbest kalma bedeli ne kadar, kimin oyuncusu olarak gözüküyor?

Sörtloth'un sözleşme detayında neler var?

Ali BOZKURT - AJANSSPOR DETAY

Trabzonspor'un izni olmadan Crystal Palace, Sörloth'u bonservisi ile başka takıma satabilir mi? İşte Trabzonspor'un gol kralı  Alexander Sörloth'un sözleşme detayları;

İŞTE SÖRLOTH'UN SÖZLEŞME DETAYLARI...

RB Leipzig T.D. Julian Nagelsmann'ın "Bu bir sır değil, Sörloth için teklif yaptığımız doğru. İyi bir oyuncu. Görüşmeler devam ediyor ancak durum çok karmaşık bir hal aldı. Bekleyip neler olacağını göreceğiz." açıklamasını yaptıktan sonra Sörloth'un sözleşme detayları araştırılmaya başlandı. İşte tüm detaylar...

%50 oynamak zorunda

Trabzonspor'un 2 yıllık opsiyonlu kiraladığı Sörloth'un zorunlu satın alma opsiyonu devreye girmesi için Norveçli golcü oyuncunun bu sezon Trabzonspor forması ile %50 maçlarda çıkması gerekiyor. %50 maçlarda forma giydiği taktirde Sörloth'un 6 milyonluk bonservisi otomatikten devreye girecek. Trabzonspor'un satın alması için Sörloth'un oynaması zorunlu.

Başka takıma nasıl transfer olur?

Sörloth eğer Türkiye veya Avrupa'ya transfer olmak istiyorsa eski kulübü Crystal Palace ile Trabzonspor'un izni ve onayını almak zorunda. Transfer masasında Crystal Palace ile Trabzonspor da bulunacak ve transfer etmek isteyen takım iki kulübü de ikna etmek zorunda olacak.

Trabzonspor, tek başına Sörloth'u satamaz ve Sörloth tek başına başka kulübe sözleşme imzalayamaz. Trabzonspor'un satamayacağı gibi eski kulübü Crystal Palace da Trabzonspor ve Sörloth olmadan başka takımla anlaşma yapamaz. Bir anlaşma ve transfer gerçekleşecekse Sörloth, Trabzonspor ve Crystal Palace'ın masada olması zorunlu.

Trabzonspor, Sörloth'u bu sene %50 maçta oynatırsa zorunlu satın alma opsiyonu ile önümüzdeki sezon istediği takıma satma yetkisine sahip olacak. 9 milyon serbest kalma maddesi ise Trabzonspor'un bonservisi almasından sonra devreye girecek.

KAP açıklaması nasıl yapılmıştı?

" Profesyonel futbolcu Alexander Sörloth'un kulübümüze geçici transferi konusunda, Crystal Palace Kulübü ile anlaşma sağlanmıştır. Anlaşmaya göre, Crystal Palace Kulübüne geçici transfer bedeli olarak iki yıl için toplam 750.000.-EUR ödenecektir. Futbolcunun, 2020/21 sezonundaki resmi maçların (Süper Lig, UEFA Avrupa Ligi veya UEFA Şampiyonlar Ligi) %50'sinde ilk 11'de başlaması halinde 6.000.000.-EUR bonservis bedeli ile kesin transferi gerçekleşmiş olacaktır."

KAP'a verilen diğer açıklama ise şu şekilde;

Anlaşmaya göre oyuncuya;

2019/20 futbol sezonu için 1.500.000.-EUR garanti ücret,

2020/21 futbol sezonu için 1.500.000.-EUR garanti ücret ödenecektir.

Futbolcunun transferi kapsamında menajerlik hizmet bedeli olarak, sözleşme garanti ücret tutarının %10'u ödenecektir.

Senin için hazırladığımız haberler