Şampiyonlar Ligi Rekoru El Değşitirdi Sör'ün Yerine Don Geçti

Orhan Gülek
17.05.2023 - 22:23 | Son Güncellenme: 17.05.2023 - 22:46

Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, Sir Alex Ferguson'u geride bırakarak UEFA Şampiyonlar Ligi'nde en çok maça çıkan teknik direktör oldu. İşte detaylar

Şampiyonlar Ligi Rekoru El Değşitirdi Sör'ün Yerine Don Geçti

AJANSSPOR - HABER

UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında İngiltere'nin Manchester City takımı, İspanyol ekibi Real Madrid'i konuk ediyor. Etihad Stadyumu'nda oynanan maçta Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, Sir Alex Ferguson'u geride bırakarak UEFA Şampiyonlar Ligi'nde en çok maça çıkan teknik direktör oldu.

Sir Alex Ferguson, Ancelotti'nin gerisinde kaldı

İtalyan teknik adam, Real Madrid'in başında Manchester City'nin karşısına çıkarak kariyerinde 191. kez Devler Ligi'nde kulübede yer aldı. Rekor daha önce 190 maçla Manchester United efsanesi Sir Alex Ferguson'daydı.

Ancelotti, rekorun tek sahibi

Böylece 63 yaşındaki Ancelotti, Manchester City karşısında takımının başındaki yerini alarak sayısını 191'e çıkardı ve rekorun tek sahibi oldu.

İlgini Çekebilir
CANLI | Manchester City- Real Madrid
Habere Git

Ancelotti'nin ilk maçı 26 yıl önceydi

Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk maçına 17 Eylül 1997 tarihinde Parma'nın başındayken Sparta Prag'a karşı çıkmıştı.

İşte Şampiyonlar Ligi'nde en çok maça çıkan teknik direktörler

Teknik Direktör Maç Sayısı
Carlo Ancelotti 191
Sir Alex Ferguson 190
Arsène Wenger 184
Pep Guardiola 160
José Mourinho 151

Ancelotti, geçen yıl da tarihe geçmişti

Real Madrid'deki ikinci dönemine 2021 yılında başlayan İtalyan hoca, geçen yıl Şampiyonlar Ligi kupasını 4. kez kaldırarak Devler Ligi'ni en çok kazanan teknik direktör olarak tarihe geçmişti. 

Senin için hazırladığımız haberler