Jose Sosa Futbola Başladığı Estudiantes'e transfer oldu

Akın Ungan
09.08.2022 - 23:37 | Son Güncellenme: 10.08.2022 - 08:35

Fenerbahçe'den ayrılan Jose Sosa, futbola başladığı Arjantin kulübü Estudiantes'e geri döndü. 37 yaşındaki orta saha, 1,5 yıllık sözleşmeye imza attı.

Jose Sosa Futbola Başladığı Estudiantes'e transfer oldu

AJANSSPOR HABER

Türkiye'de Beşiktaş, Trabzonspor ve Fenerbahçe formaları giyen Jose Sosa, Sarı-Lacivertli kulüpte beklenen performansı gösteremeyerek gözden düştü. Geçtiğimiz sezon sonunda takımdan ayrılan Arjantinli orta saha, futbola başladığı takıma geri döndü.

"Her zaman ilk aşka geri döner!"

Futbol kariyerine başladığı Estudiantes ile 1,5 yıllık sözleşme imzalayan Jose Sosa için Arjantin kulübü, paylaşımda bulundu. Yapılan paylaşımda, "Her zaman ilk aşka geri döner! José Ernesto Sosa ikinci kez kulübe dönüyor ve yeni bir Estudiantes oyuncusu. Ücretsiz olarak geliyor ve Aralık 2024'e kadar bir sözleşme imzalıyor. Evine hoş geldin!" denildi.

Bu takımda doğdu, Bayern'e transfer oldu

1 Ocak 2002 tarihinde Estudiantes U20 takımından A takım için sözleşme imzalayan Jose Sosa, 2007'nin Temmuz ayına kadar bu takımda forma giydi. Kariyeri boyunca en fazla maça çıktığı takım olan Estudiantes ile toplamda 113 karşılaşmada görev alan Sosa, 11 gol, 10 asist kaydetti ve bu performansı, kendisini Bayern Münih'e transfer etti.

2009 yılında bu sefer kiralık olarak Estudiantes'e gelen Sosa, 2010'da Bayern Münih'e döndü. Arjantinli yıldız 2010 yazında ise Napoli'ye transfer oldu. Sosa, İtalyan kulübün ardından futbol hayatında Metalist, Atletico Madrid, Beşiktaş, Milan, Trabzonspor ve Fenerbahçe formaları giydi.

Sosa asist kralı, Beşiktaş şampiyon oldu

2014/15 sezonunun devre arasında Beşiktaş'a kiralık olarak gelen Sosa, gösterdiği performans ile dikkat çekti. Siyah-Beyazlılar, 2015/16'da Arjantinli'nin bonservisini 2 milyon Euro karşılığında aldı. Sosa, 2015/16 sezonunda Süper Lig'de yaptığı 12 asist ile ligin asist kralı olurken, Beşiktaş'ın şampiyonluğunda büyük rol oynadı.

Şampiyonluğun ardından Beşiktaş'tan ayrılma kararı alan Sosa, İtalyan devi Milan'a transfer oldu. Transferi sırasında Beşiktaş taraftarının da tepkisini çeken yıldız oyuncu, takımdan ayrılma sürecinde kadro dışı da bırakılmıştı.

İkinci Türkiye dönemi Trabzon'da oldu

Milan'da bekleneni veremeyen orta saha, 2017'de Trabzonspor'a kiralandı. Bordo-Mavili ekip ile kiralık döneminin ardından bonservisinin de alınması ile Türkiye'ye geri dönen Arjantinli, 2020/21 sezonunun başında ise Fenerbahçe'nin yolunu tuttu.

Fenerbahçe'de bekleneni veremedi

Karadeniz ekibi ile çıktığı 97 maçta 14 kez rakip fileleri havalandırırken, 19 defa da takım arkadaşlarına son pası veren isim olan Sosa, Fenerbahçe'ye transferinin ardından beklenen performansı sergileyemedi. Sarı-Lacivertliler ile çıktığı 62 maçta yalnızca 4 gol, 4 asist üreten orta saha oyuncusu kadro dışı bırakıldı.

Senin için hazırladığımız haberler