Sosa resmen Fenerbahçe'de

20.08.2020 - 18:21 | Son Güncellenme: 21.08.2020 - 23:21

Son dakika... Fenerbahçe, Trabzonspor'la sözleşmesi sona eren Jose Sosa'yı transfer ettiğini açıkladı.

Sosa resmen Fenerbahçe'de

Fenerbahçe, Arjantinli futbolcu Jose Sosa'yı transfer ettiğini resmen açıkladı.

 

Günlerdir Beklenen Jose Sosa Transferini Fenerbahçe resmen açıkladı. Sarı lacivertliler Trabzonspor ile sözleşmes sonra eren Arjantinli yıldızı da renklerine bağladı. Sosa, Novak'tan sonra bu sezon karadeniz ekibinden kadrosuna dahil ettiği ikinci oyuncu oldu.

Kulüpten yapılan açıklamada  şu ifadelere yer verildi:

''Kulübümüz, Trabzonspor ile sözleşmesi sona eren Arjantinli orta saha oyuncusu Jose Ernesto Sosa ile anlaşma sağlamıştır.
 
Önümüzdeki 2 yıl boyunca formamızı gururla taşıyacak olan Jose Sosa’yla imzalanan sözleşmenin camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyor; futbolcumuza Çubuklu ile nice zaferler ve şampiyonluklar diliyoruz.''

2 yıllık sözleşme

Mert Hakan Yandaş, Gökhan Gönül, Caner Erkin, Filip Novak, Sinan Gümüş, Mame Thiam'dan sonra Fenerbahçe Sosa ile birlikte 7. bonservisi elinde oyuncuyu transfer etti. Tecrübeli yıldız ile 2 yılllık sözleşme imzalanırken Fenerbahçe'den bonuslar ile birlikte 2 milyon Euro kazanacak.

Sosa, Fenerbahçe'de 5 numaralı formayı giyecek.

Arjantinli yıldızı Türkiye Beşiktaş forması ile izleme fırsatı bulurken Sosa şu ana kadar oynadığı kulüplerde 491 maça çıkarken 64 gol 100 asist yaptı. 

İşte kariyeri...

Futbola Estudiantes formasıyla futbol hayatına başlayan Sosa başarılı performansının ardından 2007 yılında Bayern Münih'e 9 milyon euro'ya transfer oldu.

2009 yılında eski takımı Estudiantes'e kiralanan Sosa daha sonra 3 milyon Euro'ya Napoli'nin yolunu tuttu.

Kariyerinde Metalist Kharkiv, Atletico Madrid ve Beşiktaş formaları giyen Sosa en iyi sezonlarından birini de siyah-beyazlı kulüpte geçirdi.

Sosa Türkiye'deki Beşiktaş döneminden sonra 7.5 milyon Euro'ya İtalyan devi Milan'a transfer oldu. İtalya'da beklentilerin altında kalan Sosa 2017 yılında Trabzonspor'un yolunu tuttu.

Kardeniz ekibinden sonra Sosa bir kez daha İstanbul'a geldi ama bu sefer Fenerbahçe için. 35 yaşındaki yıldız bakalım nasıl bir performas sergileyecek.

Senin için hazırladığımız haberler