Sosa’nın eşi Alurralde, “İstanbul benim evim”

03.03.2021 - 19:30 | Son Güncellenme: 03.03.2021 - 19:37

Magazin haberleri… Fenerbahçe’nin Arjantinli orta saha oyuncusu Jose Sosa’nın eşi Carolina Alurralde, Anadolu Ajansı muhabirine evinin kapılarını açtı. İstanbul’daki zamanını fotoğraf, resim ve müzik atölyeleri gibi çeşitli uğraşlarla geçirdiğini söyleyen Alurralde, tam anlamıyla Türkiye aşığı. Öyle ki, 6 yıldır yaşadığı ülkeyi; İspanya, İtalya ve Almanya’dan çok daha farklı bir konumda değerlendiriyor. Sezon başında eşinden ötürü Trabzon’dan İstanbul’a taşınmak zorunda kalan Alurralde, Türkiye’nin yapısı ve dokusu hakkında her geçen gün yeni değerler keşfetmenin sevinci içerisinde. İşte detaylar…

Sosa’nın eşi Alurralde, “İstanbul benim evim”

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Fenerbahçe’nin sezon başında Trabzonspor’dan kadrosuna kattığı Jose Sosa, ailesi ile beraber yeniden İstanbul’a yerleşti. 2016 yılında Carolina Alurralde ile dünya evine giren futbolcu, kariyeri boyunca eşiyle beraber birçok ülkeyi gezmiş. Almanya, İtalya, Ukrayna hatta İspanya derken en son Türkiye’ye gelen Arjantinli çift; şimdiye kadar bulundukları hiçbir yerin Türkiye kadar güzel olmadığını savunuyor. Bugün, Beykoz’daki evinin kapılarını basına açan Alurralde, sanat faaliyetlerinin Türkiye’de eksiksiz olarak devam ettiğini ekleyip; Türkiye ile Arjantin arasındaki kültürel bağlantılar üzerine yoğunlaştığını anlatıyor.

“Çocuklarım zaten Türk”

Türkiye’de ikizlerini dünyaya getiren Caroline Alurralde; Trabzon ve İstanbul’da büyüyen evlatlarının zaman içinde Türkçe ve İngilizce konuşmaya başladıklarını söyleyip; “Çocuklarım zaten Türk. İstanbul'da doğdular. Trabzon'da İngilizce ve Türkçe konuşmaya başladılar. Ben de Türkçe öğrenmeye başladım çünkü insanlarla daha çok iletişim kurmak istiyorum.” ifadelerine yer verdi.

İlk romanını bitirmek üzere

Jose Sosa’nın Atletico Madrid ekibinde geçirdiği yarım sezonun ardından Beşiktaş’a transfer olması, Alurralde’nin sanatsal yönü için yeni bir kapı olmuş. Türkiye’deki “müzik, sanat ve kültürel faktörlerin” çekiciliğinden bahseden Alurralde, ilk romanında sona yaklaşmış.

"Türkiye'de sanatla kendimi var etmeye karar verdim"

Alurralde, “Türkiye'de sanatla kendimi var etmeye karar verdim. Şimdi ilk romanımı bitirmek üzereyim. İngilizce ve Türkçe çevirileri de olacak. İstanbul'a geldikten sonra kendimi sanata daha çok verdim, projelerimi tamamlamaya başladım. Kasım 2020'nin sonunda bir fotoğraf sergim vardı. Benim için harikaydı çünkü hayatımı ve kendimi böyle keşfettim. İstanbul'da hayatımın önceki kısmına elveda derken yeni bir hayata başlangıç yaptım." şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler