Sosyal medya sordu, İrfan Can gerçeği ortaya çıktı!

11.10.2020 - 23:55 | Son Güncellenme: 12.10.2020 - 00:10

Son dakika haberi... Başakşehir Kulübü, Almanya ve Rusya maçları kadrosunda yer almayan İrfan Can Kahveci hakkında açıklama yaptı. Peki İrfan Can Kahveci milli maçlarda neden oynamadı? İşte detaylar...

Sosyal medya sordu, İrfan Can gerçeği ortaya çıktı!

AJANSSPOR - HABER

A Milli Takım'a davet edilmesine rağmen Almanya ile yapılan hazırlık maçı ve Rusya ile yapılan Uluslar Ligi maçında kadroda yer almayan İrfan Can Kahveci'nin yokluğunun nedeni belli oldu.

Başakşehir Kulübü, milli orta saha oyuncusunun 1 Ekim 2020 Perşembe günü maske ve mesafe kuralları dahilinde aynı mekanda bulunduğu bir kişinin Covid-19 testinin pozitif çıkması üzerine 6 gün boyunca izolasyıon altında olduğunu duyurdu.

Başakşehir'in İrfan Can Kahveci açıklaması

İstanbul ekibinden yapılan açıklamada, "A Milli Takım kadrosuna davet edilen oyuncumuz İrfan Can Kahveci’nin 1 Ekim 2020 Perşembe günü maske ve mesafe kuralları dahilinde aynı mekanda bulunduğu bir kişinin Covid-19 testinin pozitif çıkması üzerine konu A Milli Takım Sağlık Ekibi ve TFF Sağlık Kurulu ile paylaşılmıştır. Belirtildiği üzere şüpheli temas sırasında tüm kurallara uyulmuş olmasına rağmen, risk alınmaması adına verilen ortak karar neticesinde oyuncumuz 6 gün süre ile izolasyonda tutulmuştur" denildi.

TFF Başakşehir'e cevap bile vermemiş

Açıklamanın devamında İrfan Can'ın milli takıma çağırılıp çağrılmaması ile ilgili Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) haber gelmediği vurgulanarak,  "Oyuncumuzun şüpheli temas günü, 2 gün sonrası ve 6 gün sonrası yapılan PCR test sonuçları negatif çıktiktan sonra A Milli Takim Sağlık ve İdari Ekipleri bilgilendirilmiş olup, oyuncumuzun milli takım kadrosuna tekrar cağrıldığı veya çağrılacağı yönünde tarafımıza resmi bir haber ulaşmadığı için oyuncumuz 7. günde takım antrenmanlarımıza katılmaya başlamıştır. Oyuncumuzun, izolasyon süresini doldurduktan sonra Kasımpaşa SK ile oynayacağımız hazırlık maçından iki gün önce yapılan testi de dahil olmak üzere 4 PCR testi negatif çıkmıştır. Tüm süreç, sonuçlar ve bilgiler A Milli Takım İdari ve Sağlık Ekipleri ile anında paylaşılmıştır" ifadesi kullanıldı.

İrfan Can soruları

25 yaşındaki orta sahanın Başakşehir'in Kasımpaşa ile yaptığı ve 5-0 kazandığı hazırlık maçında iki gol atması üzerine sosyal medyada "İrfan Can Kahveci milli takım kampında değil mi?" sorusu soruldu.

 

 

Bugüne kadar ne TFF'den ne de Başakşehir'den milli orta saha ie ilgili bir bilgi gelirken; sessizliği bozan Başakşehir Kulübü oldu. 

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler