Sosyal medya sordu: Nihat Bey peki bu ne?

12.02.2021 - 13:20 | Son Güncellenme: 12.02.2021 - 13:41

Galatasaray ile Kasımpaşa arasında Süper Lig'de oynanması planlanan maçla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir açıklama yaptı. Sosyal medyada bazı futbolseverler, Cem Yılmaz repliklerine benzer şekilde bu konuya tepkili. Taraftarlar hava muhalefeti sebebiyle 1 gün öncesine alınan maçları örnek gösteriyor. İşte detaylar...

Sosyal medya sordu: Nihat Bey peki bu ne?

AJANSSPOR-HABER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul için kar alarmı verdi. Ve bugünden itibaren şehrin bazı semtlerinde daha yoğun olmak üzere, kar yağışı başladı. Yağışın özellikle pazar günü yoğunlaşması bekleniyor. Bu nedenle de gözler futbol maçlarına çevrildi. Özellikle de pazar günü oynanacak olan Kasımpaşa-Galatasaray maçına...

Özdemir: "Maçı oynatacağız"

Bu maçın günü veya saatinin değiştirilip değiştirilmeyeceği tartışması başladı. Galatasaray yönetimi maçın 16.00'ya alınması talep ediyor. Ancak Akşam gazetesine konuşan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, "Meteorolojinin hava raporuna göre bir gün ileri bir gün geri alamayız. Biz programımızı aynen uygulayacağız. Her türlü tedbiri aldık. Maçı oynatmaya çalışacağız. Hedefimiz maçı oynatmaktır. Takımların fikstürleri bellidir. Maçın oynanıp oynanmayacağına maç saatinde karar verilir" dedi.

Ümraniye-Eskişehir niye değiştirildi?

Ancak Özdemir'in bu açıklamasına sosyal medyadan büyük tepki geldi. Cem Yılmaz'ın oynadığı reklamdaki meşhur "Doktor bu ne?" repliğine benzer şekilde sosyal medya kullanıcıları, Nihat Özdemir'e ertelenen Ümraniyespor-Eskişehir maçını örnek gösterip, "Peki bu maçın günü neden çok önceden değiştirildi?" diye sordu.

Çifte standart sorgulandı

TFF, meteorolojiden gelen uyarıyı dikkate alarak, 14 Şubat Pazar günü saat 13.30'da oynanacak olan Ümraniyespor-Eskişehirspor maçını 13 Şubat Cumartesi günü saat 13.30'a aldı. Durum böyle olunca da sosyal medyada bu çifte standart sorgulandı.

Hükmen yenilgi getirildi

Sıkışık takvim nedeniyle talimatta değişikliğe giden ve koronovirüs nedeniyle sahaya çıkamayacak takımlara hükmen yenilgiyi getiren TFF, hava muhalefetine rağmen de maçların oynanması için koşulları sonuna kadar zorluyor. Medipol Başakşehir-Demir Grup Sivasspor maçı yoğun kar yağışı altında ve zorlu saha zemininde oynanmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler