Eski Beşiktaşlı Souza, Ankaragücü maçında yaşananlarda haklı çıktı!

Aleyna Gürgen
11.12.2023 - 23:40 | Son Güncellenme: 12.12.2023 - 00:18

Süper Lig'den Beşiktaş'ın eski oyuncusu Josef de Souza, Ankaragücü - Çaykur Rizespor maçının ardından Faruk Koca'nın hakem yumruklamasında haklı çıktı.

Eski Beşiktaşlı Souza, Ankaragücü maçında yaşananlarda haklı çıktı!

Ankaragücü - Çaykur Rizespor maçının ardından MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, orta hakem Halil Umut Meler'e saldırdı. Koca'nın hakemi yumruklamasının ardından ise eski Beşiktaşlı Josef de Souza'nın geçen yılki Ankaragücü - Beşiktaş maçı sonrası aldığı ceza yeniden gündem oldu. 

İlgini Çekebilir
Hakemi yumruklayan Koca'nın aldığı ödül şok etti
Habere Git

Souza, Ankaragücü maçından sonra ceza aldı

Eski Beşiktaşlı orta saha oyuncusu Josef de Souza geçtiğimiz yıl Süper Lig'in 5. haftasında MKE Ankaragücü karşısında sahaya çıktı. 2022 yılındaki maçta Ankaragücü taraftarı bir holigan sahaya girip Beşiktaşlı futbolculara uçan tekme attı. Josef de Souza da kendinin ve takım arkadaşlarının canını koruduğu için kırmızı kart görmüştü. Maçta kırmızı kart gören maçın ardındansa 1 maçlık ceza alan Souza cezanın haksız olduğunu savunmuştu. 

İlgini Çekebilir
"Faruk Koca bana da yumruk attı"
Habere Git

"Sahaya giren taraftar Cenk'i, Salih'i sakatlasaydı..."

Beşiktaş ise yaşanan olayların ardından oyuncusu Josef de Souza maçın ardından çıkan olayda takım arkadaşına saldıran taraftara müdahale ettiği gerekçesiyle kırmızı kart görmesi ve Türkiye Futbol Federasyonuna (TFF) söz konusu kartın iptali için yaptığı başvurunun kabul edilmemesiyle ilgili basın toplantısı düzenlemişti. Souza bu basın toplantısında gözyaşlarını tutamamış ve yaptığı açıklamada ise şunları söylemişti: "Sahada kötü bir olay yaşandı. Sahaya giren taraftar Cenk'i, Salih'i sakatlasaydı ya da elinde onlara zarar verecek, yaralayacak bir alet olsaydı, sahadaki herhangi biri yaralansaydı insanlar bana yine 1 maç mı ceza vereceklerdi? Bu cezanın ne kadar yanlış olduğunu tartışmaya gerek yok. Milli oyuncular Cenk ya da Salih'in futbol oynamasını engelleyecek bir şey olsaydı gerçekten şu an Josef'in cezası mı konuşulacaktı? Bu tür durumlar da bu şekilde cezalandırılması maalesef Türk futbolunun imajına zarar veriyor."

İlgini Çekebilir
Süper Lig'de hakemler maça çıkmayacak! Protesto başladı...
Habere Git

Adalet bir gün herkese lazım olacak!

Ankaragücü - Çaykur Rizespor'un bu akşamki maçına ise MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca damgasını vurdu. Koca, 1-1 berabere biten maçın ardından orta hakem Halil Umut Meler'in suratına yumruk attı. Beşiktaş ise maçta yaşananların ardından Josef de Souza'nın geçen yıl söylediklerine yaptığı paylaşımda şu ifadelerle dikkat çekti: "Adalet bir gün herkese lazım olacak!

'Bir oyuncuyu öldürdükleri gün veya en sevdiği şeyi yapmasını engelleyerek sakat bıraktıkları gün, ya da bir hakeme saldırdıkları gün beni hatırlayacaksınız.'

𝟬𝟰.𝟬𝟵.𝟮𝟬𝟮𝟮

Josef de Souza Şiddete maruz kalan Halil Umut Meler’e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, daha önce alınan kararların aksine; spor ile hiç bağdaşmayan bu eylemi yapanların en ağır şekilde cezalandırılmasını diliyor ve saldırıyı gerçekleştirenleri kınıyoruz."

Senin için hazırladığımız haberler