Soyunma odasında küfür Arda Turan'a pahalıya patladı

10.02.2021 - 17:13 | Son Güncellenme: 11.02.2021 - 08:55

Son dakika haberleri... Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, TFF Süper Lig ekiplerinden Galatasaray forması giyen ve Fenerbahçe deplasmanındaki hareketi nedeniyle Arda Turan'a 2 maç ceza verdiğini açıkladı. İşte detaylar...

Soyunma odasında küfür Arda Turan'a pahalıya patladı

AJANSSPOR-HABER

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Galatasaraylı futbolcu Arda Turan'a 2 maç men cezası verdi.

TFF'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun 10.02.2021 tarih, 47 sayılı ve GALATASARAY A.Ş.’nin başvurusu doğrultusunda yapılan olağanüstü toplantısında almış olduğu karar aşağıda belirtilmiştir.

GALATASAY A.Ş. sporcusu ARDA TURAN’ın, 06.02.2021 tarihinde oynanan FENERBAHÇE A.Ş.-GALATASAY A.Ş. Süper Lig müsabakasında, hakareti nedeniyle 2 RESMİ MÜSABAKADAN MEN ve 13.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

Karar verilmiştir.

TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu

Ne olmuştu?

Kadıköy'de Fenerbahçe'yi 1-0 mağlup eden Galatasaray'ın soyunma odasında yapılan küfürlü kezahürat sosyal medyada ortaya çıkmıştı.

Sarı-kırmızılılarda Etebo'nun Instagram hesabından paylaştığı görüntülerde Arda Turan'ın soyunma odasında yer alan masa üzerinde zıplayarak küfürlü tezahürat yaptığı görüldü. Sosyal medyada hızla yayılan görüntülerin ardından Fenerbahçe taraftarı tepki mesajları paylaştı.

Fatih Terim küfre tepki göstermişti

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Fenerbahçe derbisi öncesi yaptığı açıklamada locadan takıma küfür edildiğini açıklamış ve buna tepki göstermişti.  

Terim şöyle konuşmuştu: "Seyircisiz oynadığımızı sanıyoruz ama seyirci var. Maalesef var. Localar falan hep dolu. Sahaya çıkarken küfür yiyoruz. Hepsini not alıyoruz. Ama temsilcilerin ilgilendiği yok. 6222 diye bir şey varsa, bu kadar galiz küfürler edilemez. Bu güzel bir şey değil. Belli ki federasyondan da birileri yardımcı oluyor."

Galatasaray'dan açıklama

Sarı-kırmızılı kulübün açıklaması şu şekilde:

Galatasaray Futbol A Takımı Kaptanı Arda Turan’a, kendi iradesi dışında telefonla çekilen ve kaynağı belirli olmadan sosyal medyaya servis edilen görüntüler gerekçe gösterilerek verilen iki maçlık kabul edilemez ceza Türk futbol tarihinde bir ilktir.

Kamuya kapalı özel alanda gerçekleşen; hakem, temsilci ve üst klasman temsilci raporlarında yer almayan, muhatabı belli olmayan eylem ve söyleme verilen ceza, genel hukuk kuralları, ceza hukuku ve aynı zamanda disiplin hukukuna aykırı olup, hukuki dayanaktan yoksundur.

Bu karar, içinde bulunduğumuz salgın hastalık döneminde toplumumuzun kahramanları olan sağlıkçılarımızın adı kullanılarak meşru olmayan yollarla stadyuma sokulan binlerce kişinin Galatasaray camiasına ettiği küfürlerle bir tutulması senaryosunun parçasıdır

Galatasaray Spor Kulübü olarak, hukuka aykırı bu taraflı kararları alanlarla sonuna kadar mücadele edeceğimizin bilinmesini istiyoruz

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

Arda Turan’a 2 maç ceza verilmesi, camiada hem TFF’ye hem de yönetime tepki verilmesine sebep oldu. Cezanın açıklamasının ardından Galatasaraylı taraftarlar büyük tepki gösterdi. Sarı-kırmızılı üyeler de hem TFF’yi hem de yönetimi eleştirdi.Bazı Galatasaraylı üyelerin sosyal medya hesaplarında paylaştıkları görüşler:

  • Av. Metin Ünlü: ''Arda'ya hakaret nedeni ile 2 maç ceza verenler... Hakaret suçunun mağduru kim? Bizim zamanımızda Ceza Hukuku Temel Prensipleri dersi  2. sınıfta verilmişti. Siz kaçıncı sınıfta okudunuz?”
  • Özgür Savaş Özüdoğru: ''Hocamız Fatih Terim, tek başına savcılığa müracaat eder. Kaptanımız Arda Turan yalnız kalır gündem dahi olmaz. Sağa sola laf yetiştirmeye ayar vermeye gerek yok. Değerlerimize sahip çıksak yeter ama... Bu yapılanlar Galatasaray’a yapılıyor bir hatırlasak iyi olacak!''
  • Murat Bereket: ''Bir retweet’ten sonra, soyunma odasında yapılan küfürlü ama muhatabı olmayan tezahürattan cezayı da Galatasaraylı bir futbolcu aldı. Volkan Demirel benzer tezahüratta, Joseph De Souza ana avrat söverken ve en son Serdar Aziz maçta küfür ettiği kişi belli olduğu halde ceza almadılar.''
  • Barış Cenk Akkaya: ''Arkadaşlar Mustafa beyin Fenerbahçrli eş dost akrabalarını üzmeyelim!!!''
     
Senin için hazırladığımız haberler