"Sözleşmeler dondurulmalı."

03.05.2020 - 19:08 | Son Güncellenme: 03.05.2020 - 20:28

"Sözleşmeler dondurulmalı."

Deneyimli spor yorumcusu Mehmet Demirkol, beIN Sports ekranlarında yayınlanan "beIN Manşet" programında gündemi değerlendirdi. İşte Ajansspor'un sizler için derledikleri...

AJANSSPOR

"Şimdiden itirazlar gelmeye başladı..."

Gaziantep Spor Kulübünün aldığı karar hakkında konuşan Demirkol: "Gaziantep'in durumu ilginç. Çünkü hoca ve teknik heyet yurt dışında. Türkiye'ye geldikleri zaman günlük bir karantina süreci olacak. Bu süre sonrası takım çalışmaya başlasa nasıl 12 Haziran'a kadar takım hazır olacak? Soru işareti bu. Önerilen karar pek yapılabilir ya da uygulanabilir bir şey değil. Şimdiden itirazlar gelmeye başladı. Yarından itibaren takımlar antrenmanlara başlayacaklar ama belirli grup ya da kişisel çalışacaklar. Burada kordinasyon, verilen talimatlar veya topla çalışma nasıl olacak? Futbol 4-5 kişilik gruplar halinde çalışılabilecek bir şey değil. Bilim Kurulu'nun ve sağlıkçıların söylecekleri önemli.  'Oynanabilir, siz antrenmanınızı yapın.' dendikten sonra çalışılmaya başlanacak ve bundan sonra da 5-6 hafta lazım. Ben sanki ağustos-eylül aylarını beklemenin daha makul olduğunu düşünüyorum. Tabii ki bu işin uzmanı değiliz. Bilim Kurulu ya da sağlıkçılar 'Bu konuda sıkıntı yok.' dediğinde çalışma başlar ama şu an itibariyle kimse böyle bir şey söylemiyor. Antrenmanlar başladıktan sonra 1-2 oyuncuda ya da teknik ekipte testler pozitif çıkarsa işler nasıl devam edecek? Aklımda soru işaretleri var"

"Hocayı dinlemek lazım"

Rıza Çalımbay'ın TFF'nin aldığı kararlar hakkında konuşmasını yorumlayan Mehmet Demirkol: "Hoca riskin sıfırlanmadan başlamama taraftarı ancak bu zamandan sonra ne yapılacaksa her şey tedbir ve risklerle yapılacak. Ancak ben hocayı anlıyorum. Rıza Çalımbay işin psikolojik tarafından bahsediyor. Oyuncular rahat bir şekilde devam edemez diyor. Burada sırf oyuncular değil, oyuncu ailelerinin de aklı oyuncularda. Kimse hemen tam anlamıyla kendisini veremeyecek. Hocanın söylemek istediği bu. Hocayı anlamak ve dinlemek lazım diye düşünüyorum."

"Alt liglerde alınacak kararların daha farklı olması lazım"

Bayrampaşa Kulübü başkanı Cengiz Günaydın'ın, TFF'nin aldığı kararların alt liglerde uygulanmasının pek mümkün değil açıklamalarını yorumlayan deneyimli yorumcu: "Başkan açık ve net bir şekilde açıklamış durumu. Alınan bu kararların bizim açımızdan olma ihtimali yok diyor. Alt liglerde oynayan futbolcuların şu an oynamaya daha çok ihtiyaçları var. Ancak Süper lig ve TFF 1. lig başka bir seviye. Alt liglerle bu liglerin bir tutulmaması lazım. Alt liglerde alınacak kararların daha farklı olması lazım."

"Hızlı karar almamak lazım"

Avrupa'da vaka sayılarının çok olduğu yerlerde yavaş yavaş liglerin başlayabileceği haberleri hakkında konuşan yorumcu: "Gündeme gelen her şey öneri. Hadi yapalım diyen kimse yok. 65 üstü ve 70 üstü yaş grubuna risk grubu deniyordu ama artık öyle değil, daha orta yaş gruplarına da risk grubu deniyor. Antrenörler var, daha yaşlı antrenörler var, masörler var, kulübede oturan 50-60 yaşında bir sürü insan var. Sadece köşe vuruşunda kafaya çıkışta herkes birbirine virüs bulaştırabilir. Geçen gün seyrettim, kaçak olarak insanlar bir cenazeye katılmış, 60 kişiye bulaşmış bu illet. Tüm bunları düşününce nasıl olacak diye düşünüyorum. Kesin ve hızlı bir karar vermek anlamsız. Çünkü kimse bir şey bilmiyor. Doktor bile net ve kesin bir şey diyemiyor. Bu yüzden hızlı karar almamak lazım"

"Ortada bir futbol yok"

Beşiktaş'ın sözleşme feshi istediği haberleri hakkında konuşan Mehmet Demirkol: "Bence sözleşme dondurma olmalı. Ligler yeniden başlayana kadar sözleşmeler dondurulmalı. Tabii ki sporculara belirli bir yüzdeyle ödeme yapılmalı ama ücretlerin tamamının ödenmesi mümkün değil. Kulüplerin gelirleri bu kadar düşmüşken, gelirleri azalmışken tam maaş ödenmesine imkan yok. Ortada bir futbol yok çünkü. Burada UEFA ve FIFA'nın net bir yardımı lazım. Gerçi onlarda net bir şey söyleyemiyor. Onlara da hak veriyorum. Çünkü şu an net bir şey ortada yok. Bugün bir karar alsalar, yarın 2-3 futbolcu kendilerini mahkemeye verseler haksız duruma düşecekler"

"Altyapıdaki hoca kulübün en iyi hocası olmalı"

Türkiye'deki altyapı sistemi hakkında konuşan Demirkol: "Altyapıdaki hocanın kulübün en iyi hocası olması lazım. A takımın başındaki hoca çok süper olmasına gerek yok. Çünkü takımında yıldız oyuncu vardır, ne yapması gerektiğini bilen isimler vardır. Ancak altyapıda durum böyle değil. Hem o çocukların psikolojisinden anlamalı, hem de oyunu çocuklara en iyi şekilde sunması lazım. Oyuncu çıkmıyor değil. Oyuncu çıkıyor, ancak bu oyuncu üst yapıya nasıl hazırlanıyor? Oyuncunun olgunlaşmasını sağlayacak o köprü süreç nasıl sağlanıyor? Oyuncuya hemen çıksın, çıkınca da 'olmadı gitsin mi' deniyor? Bunların net olarak bilinmesi lazım. Sadece alt yapıdan oyuncu çıkmıyor demek altyapıdan oyuncu çıkmıyor demek değil. Bu durum sen altyapıdan, üst yapıya oyuncu taşıyamıyorsun anlamına da geliyor."

Senin için hazırladığımız haberler