Spor dünyası Türkiye'nin fidanları için birleşti

29.07.2021 - 22:39 | Son Güncellenme: 29.07.2021 - 23:57

Türkiye'nin yüreğini orman yangınları dağladı. Yaraları sarmak adına düzenlenen fidan kampanyası için yapılan zincire spor dünyası büyük destek verdi.

Spor dünyası Türkiye'nin fidanları için birleşti

AJANSSPOR-HABER

Türkiye'nin içini yakan Manavgat ve Marmaris'teki yangının ardından spor basını çok anlamlı bir kampanya için el ele verdi.

 

Yaralarımızı bir nebze de olsa sarabilmek adına düzenlenen fidan kampanyası için yapılan zincire Ajansspor, Radyospor, Radyo Trafik'in yanı sıra De Marke Sports, Fanatik, Skorer Milliyet, Hürriyet Spor Arena da katıldı.

Spor kulüplerinden mesajlar

Sadece spor basını değil Türkiye Futbol Federasyonu, 2021-2022 sezonundan başlamak üzere, liglerde görülen her sarı kart için 1 adet, her kırmızı kart için de 5 adet fidan dikilmesine ilişkin TFF Ormanı Projesi çalışmalarının başlatıldığını açıkladı. Spor kulüpleri de sosyal medya hesaplarından mesajlar yayınladı. Kulüpler, yangından etkilenen vatandaşlara ve söndürme çalışmalarına katılan ekiplere destek verdi.

Mert Hakan Yandaş futbolculara öncülük etti

Aynı şekilde futbolcular da fidan kampanyası başlattı. Fenerbahçe forması giyen Mert Hakan Yandaş’ın başlattığı kampanyada futbolcular, yanan alanlara dikilmesi için 1000’er fidan bağışladı. Galatasaray'da da Kerem Aktürkoğlu takım arkadaşı Taylan Antalyalı'yı sosyal medya üzerinden zincire davet etti. 

Mesut Özil'den videolu mesaj

Yine Fenerbahçe'nin dünya yıldızı Mesut Özil de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla "ormanları koruyalım" mesajı verdi.  

Senin için hazırladığımız haberler