Spor hukukçusundan UEFA’ya ‘mafyalaşma’ uyarısı

19.04.2021 - 21:40 | Son Güncellenme: 19.04.2021 - 21:47

Spor hukukçusu Osman Buldan, Avrupa Süper Ligi’nin oluşmasına katkısı olmayan ülke milli takımlarının cezalandırılmasının çok yanlış bir karar olacağını savundu. İşte detaylar…

Spor hukukçusundan UEFA’ya ‘mafyalaşma’ uyarısı

AJANSSPOR-HABER

Spor hukukçusu Osman Buldan, Avrupa Süper Ligi'nde forma giyecek futbolcuların FIFA Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası'nda yer alamayacak olmasını eleştirdi.

'Ülke milli takımları cezalandırılamaz'

Osman Buldan, AA’ya yaptığı açıklamada, Avrupa Süper Ligi'nde mücadele edecek oyuncuların, FIFA Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası'nda oynayamayacak olmalarının yanlış bir karar olduğunu belirterek, "Ülke takımlarının cezalandırılması için o ülkelerce bu eylemin yapılmış olması gerekir" dedi.

'UEFA ve FIFA mafyalaşır'

Avrupa Süper Ligi'ni ülkelerin kurmadığına dikkati çeken Buldan, "O halde kararın oluşmasında katkısı olmayan ülke milli takımlarının cezalandırılması UEFA ve FIFA'nın mafyalaştığını gösterir" değerlendirmesinde bulundu.

Bizim millileri etkileyecek mi?

UEFA'nın Avrupa Süper Ligi'nde oynayacak futbolcuları milli maçlardan men edeceğini açıklamasının ardından Milan'dan Hakan Çalhanoğlu, Juventus'da Merih Demiral ve Liverpool'dan Ozan Kabak giib milli futbolcularımızın durumu tartışmaya açılmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler