Spor Toto Türkiye Boks Ligi'nde 10. hafta müsabakaları Erzurum'da başladı

28.07.2018 - 18:42 | Son Güncellenme: 28.07.2018 - 18:42

Türkiye Boks Federasyonu tarafından düzenlenen Spor Toto Türkiye Boks Ligi'nde 10. hafta müsabakaları Erzurum'da başladı.

Kazım Karabekir Spor Salonu'nda gerçekleştirilen organizasyonun ilk gün müsabakalarına Beşiktaş, Fenerbahçe, Erzurum Gençlik ve Spor Kulübü, Kayseri Birlik Gençlik ve Spor Kulübü ve Mersin Boks İhtisas Kulübü katıldı. İstanbul Bağcılar Olimpik Spor Kulübü ise organizasyona katılmayarak Fenerbahçe karşısında hükmen mağlup oldu.

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, federasyon olarak hayata geçirdikleri ligin daha önce yapılmadığını belirterek, "Lig sistemi, Avrupa'da, dünyada ve Türkiye'de ilk defa uygulanan bir sistem. Bu sistemin daha önce Türkiye'de ve dünyada eşi benzeri olmadı." dedi.

Gözgeç, bu uygulamayla boksa ilgiyi artırmak istediklerini ifade ederek, "Hem boksun Türkiye geneline yayılması hem de sporcuların devamlı aktif durumda olmalarını sağlayarak Türkiye Şampiyonalarına hazır olmalarını amaçlıyoruz. Bu yüzden bu tür organizasyonlar bizim için çok önemli. Bunu yapmanın zorluklarını da biliyoruz çünkü yeni bir lig kurmak, maddi ve manevi boyutunu sağlamak kolay değil. Her takımın 10 veya 15 kişilik ekip kurması gerekiyor. Kurulan bu takımların bütün masraflarını da federasyon olarak üstlendik ve takımları bir araya getirmiş olduk." diye konuştu.

Müsabakaların 15 gün arayla farklı illerde gerçekleştirildiğini dile getiren Gözgeç, şunları kaydetti:

"Maçlarımızı cumartesi ve pazar günleri yapıyoruz, 15 gün sonra da İstanbul'da maçlara devam edeceğiz ve sonunda Türkiye şampiyonu belli olacak. Bu organizasyonlar ilk olduğu için ilerleyen zamanlarda herkes bu lige katılmak için yarış içinde olacak. Böylece daha kaliteli sporcular da transfer edilmiş olacak. Bu sayede Türk boksunun geleceğini garanti altına almış olacağız."

Spor Toto Boks Ligi’nin 10. haftasındaki ilk gün müsabakalarında alınan sonuçlar şöyle:

Erzurum Gençlik ve Spor Kulübü: 10 - Kayseri Birlik Gençlik ve Spor Kulübü: 0

Beşiktaş: 7 - Mersin Boks İhtisas Kulübü: 2

Fenerbahçe: 9 - İstanbul Bağcılar Olimpik Spor Kulübü: 0 (Hükmen)

Ligde 10. hafta müsabakaları yarın sona erecek.

Senin için hazırladığımız haberler