Spor yazarları Fenerbahçe için ne dedi? "Diyelim ki Mourinho haklı"

14.08.2024 - 09:48 | Son Güncellenme: 14.08.2024 - 09:56

Spor yazarları, Şampiyonlar Ligi'ne 3. eleme turunda veda eden temsilcimiz Fenerbahçe'nin Lille karşısındaki performansını değerlendirdi. Detaylar...

Spor yazarları Fenerbahçe için ne dedi? "Diyelim ki Mourinho haklı"

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu rövanş maçında Lille ile sahasında 1-1 berabere kaldı. İlk maçta Fransa'da 2-1 mağlup olan Sarı-Lacivertliler, Devler Ligi'ne veda etti. Temsilcimiz Avrupa'daki mücadelesine Avrupa Ligi'nde devam edecek.

Fenerbahçe'nin Lille karşısındaki performansını spor yazarları değerlendirdi. İşte öne çıkan yorumlar....

"Bu maçı nasıl tanımlayacağız? Zor ötesi olarak mı?"

Cem Dizdar: "Her açıdan ilginç bir ilk devre... Topla yarıya yarıya fazla oynayan Lille, ancak görüntüde etkin olduğu varsayılan Fenerbahçe! Neden varsayılan diyorum, çünkü biri hariç Lille kalecisi Lucas Chevaller'in kurtarışları daha çok doğrudan tuttuğu, yere gelen vuruşlardı.

Jose Mourinho önce 63'te öne Youssef En-Nesyri'yi gönderdi. Ardından Bruno Genesio 80'de iki oyuncu değiştirip oyununu bozunca o zamana dek elinde tuttuğu topu bırakıverdi. Hal böyle olunca 85'te Cenk Tosun'u da oyuna gönderdi Mourinho. Ve nihayet taç atışından golü bulup maçı uzattı Fenerbahçe...

Ancak maçın belki de en iyi oyuncusu Jayden Oosterwolde,'nin dengesinin bozulduğu anda eline gelen top nedeniyle Fenerbahçe yolculuğuna Avrupa Ligi'nde devam etmek zorunda kaldı. Şimdi düşünelim, diyelim ki Mourinho haklı ve Türkiye Ligi zor bir lig.... Peki bu maçı nasıl tanımlayacağız? Zor ötesi olarak mı?" (Fanatik)

"Sahada sürtüşme yarattı"

Gürcan Bilgiç: "Maç bıçak sırtında başladı, devam etti ve bitti. Fenerbahçeli futbolculara topu çarptırmadan gol atamayacağını anladığı anda Lille takımı yere yattı, sahada sürtüşme yarattı, kalesine yaslandı ve dakikaları saydı. İyi yüklendi Fenerbahçe. Lille kalecisi Chevalier ile gol olması beklenen şutlar arasında süründü mücadele. Szymansaki, Mert Hakan, İsmail Yüksek, Djiku vurdular. kurtardı. Defans sırtına oynadılar. Dzeko ile En-Nesyri'yi karşı karşıya bıraktılar, geçit vermedi." (Fotomaç)

"Kan-ter ve gözyaşı"

Uğur Meleke: "210 dakika süren, deyim yerindeyse kan-ter ve gözyaşı dolu, iki hocanın satrançvari hamleleriyle geçen eşleşmenin kaderini şanssızlıklar belirledi. Toplam beş golün üçü savunma oyuncularının ters vuruşlarıyla geldi. Bir de penaltı ekleyin o tabloya. Lille 10 kişi kaldığında 109'da Oğuz Aydın girseydi keşke. Yorgun Lille'e karşı onun sürati fark yaratabilirdi. Yazık oldu gerçekten." (Hürriyet)

"Tecrübenin babasıdır"

Emre Bol: "Pozisyonlara girdik mi, girdik! Lakin oyuncu değişikliklerini geç yaptık. Atamayanı oyundan alacaksın yerine atabilen gelecek. Sonuç itibarıyla turu geçmek için golü atması gereken takım Fenerbahçe'ydi. Maçın genelinde eğer savunmacıların iyi performansını konuşuyorsak ortada bir sıkıntı vardır. Fakat Mourinho'nun büyük tecrübesi herkesi terse yatırdı. Son derece soğukkanlı bir şekilde sonucu belirlemek için 80'den sonrasını beklemenin adı tecrübenin babasıdır." (Fotomaç)



"Bu seviyeye yakışmayan kararları oldu"

Deniz Çoban: "Maçın İspanyol hakemi Sanchez tecrübesi sayesinde karşılaşma boyunca kontrolü elinde bulundurdu. Oyun sürekli kontrolü altındaydı. Fakat maçın başında faul ve kart standardı hiç yoktu. Faul olmayan pozisyonlarda faul düdüğü çaldı. Faul olan bazı pozisyonları da devam ettirdi. Mert Müldür'e yapılan sarı kartlık faule kart çıkartmazken, Djiku'nun net şekilde topla oynadığı pozisyona hem faul çalıp hem de kart çıkarttı. Buna benzer, bu seviyeye yakışmayacak kararları oldu." (Fanatik)

Senin için hazırladığımız haberler