Spor yazarları Galatasaray'ı analiz etti: "Rahat rahat şampiyon bitirirmiş..."

21.04.2019 - 11:36 | Son Güncellenme: 21.04.2019 - 14:36

Spor yazarları Galatasaray'ı analiz etti: "Rahat rahat şampiyon bitirirmiş..."

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında evinde Kayserispor'u 3-1 mağlup ederek şampiyonluk iddiasını sürdürdü. Spor yazarları, Galatasaray'ın performansını kaleme aldı. İşte spor yazarlarının Galatasaray-Kayserispor maçı hakkındaki görüşleri:

"Arda Kardeşler bu maça atanmaz"

Serdar Ali Çelikler (Habertürk):

Efendim bu satırların yazarı 6 senedir derbilere ve önemli maçlara yabancı hakem getirilmesini savunuyor. Çünkü misal derbide yabancı hakem görev yapsa Palabıyık'ın hatalarını yapmaz, G.Saray MHK'ya çıkarma yapmaz, Albayrak tüm ülkenin bir olup Başakşehir'i şampiyon yapmaya çalıştığını iddia etmez, Hürriyet'e "Uilenberg memnun" yalanı üflenmez, Arda Kardeşler bu maça atanmaz, atansa dahi Emre Akbaba'ya kırmızı kartı gösterir maç da bambaşka bir yere giderdi.

"Skor tamam ama oyun standardın altındaydı"

Mehmet Demirkol (Fanatik):

Hemen ardından penaltı ve kırmızı kart da gelince Kayseri’nin zaten eksik olan kadrosunun ayarı iyice bozuldu. Nagatomo’nun golü de bu şekilde geldi. Yarıya fişi çekmiş olarak gittiler. Ancak Onyekuru’nun olmayışı böyle bir oyunda Galatasaray’ın temel planının da olmayışı demekti. Galatasaray alışıldık oyununu oynayamadı. Skor tamam ama oyun standardın altındaydı.

"Kayserispor lehine penaltı verilmeliydi"

Deniz Çoban (Fanatik):

19. dakikada Emre Akbaba’nın rakibinin yüzüne yaptığı hareket tartışmasız kırmızı kart olmalıydı. Lopes’e gösterilen kırmızı kart doğruydu. 68’de Donk’un, Kravets’i ittiği pozisyonda ise Kayserispor lehine penaltı verilmeliydi.

"Galatasaray savunması daha dikkatli olmak zorunda"

İbrahim Yıldız (Habertürk):

Şampiyonluk iddiasını sürdüren Galatasaray’ın savunması daha dikkatli olmak zorunda. Kayseri maçında verilen pozisyonlar tehlike işareti... Her maç bir öncekinden daha zor geçecek şüphesiz. Yarışın son haftaya kadar süreceğini varsayarsak, daha dikkatli ve istekli olanın kazanan taraf olacağını söylemeliyiz.

"Galatasaray hata yapmadı"

Erman Özgür (Fanatik):

Diagne ve ilk yarının son saniyesinde Nagatomo bu hikayenin bitirici kahramanları oldular. Galatasaray 1 kişi fazla oynamasına rağmen 2. yarıda tempoyu düşük tuttu. Galatasaray Ndiaye, Kayserispor Kravets ile 1’er net fırsatı kaçırınca skor değişmedi. Galatasaray şampiyonluk yolunda hata yapmadı.

"Şampiyonluk umutlarını tazeledi"

Arif Kızılyalın (Cumhuriyet):

Ligin son 5 haftasına girilirken ‘yeni bir başlangıç’ saptaması ne denli doğru bilinmez ama G.Saray, Kayserispor galibiyetiyle şampiyonluk umutlarını yeniden tazeledi. Dünkü maç gösterdi ki eğer F.Bahçe derbisi kazanılsa, Sarı-Kırmızılılar bu sezonu rahat rahat şampiyon bitirirmiş. Çünkü o havayı bulmuşlar, kötü de oynasalar işi bitiriyorlar...

"Kötü oynarsa şampiyonluk şansa kalır"

Bahadır Çokişler (Sözcü):

Galatasaray evinde, özellikle ilk yarıda bu kadar pozisyon verip kötü oynarsa, şampiyonluk ancak dün akşamki gibi şansa kalır. Hatalar yapan sarı-kırmızılı defans oyuncuları, az kalsın skorun tam tersine yani Kayseri lehine olmasına sebep olacaktı. (Skor)

Senin için hazırladığımız haberler