Spor yazarlarından Beşiktaş yorumu: "Bu gemi böyle yüzmez!"
Editör: Akın Ungan
Son Güncelleme /
Beşiktaş, Süper Lig'in son haftasında Çaykur Rizespor ile deplasmanda 2-2 berabere kaldı. Spor yazarları, Siyah-Beyazlılar'ın performansını değerlendirdi.

- Haberin Kaynağı:
- Ajansspor
AJANSSPOR HABER
Trendyol Süper Lig'in 34'üncü haftasında Çaykur Rizespor'a konuk olan Beşiktaş, 2-0 geriye düştüğü maçı 2-2 berabere bitirdi. Spor yazarları, Siyah-Beyazlılar'ın performansını değerlendirdi.
"Vasat bir kaleci ve santrforla hedefe ulaşılamaz!"
Güntekin Onay (Hürriyet): Bu tip iddiasız maçları oynamak kolay değil. Ancak kabul etmek gerekir ki profesyonel dünya her zaman, her koşulda elinizden gelenin en iyisini yapmanızı gerektirir. Eğer profesyonellik anlamında o seviyede değilseniz hem bu noktaya gelemezsiniz hem de bulunduğunuz yerde barınamazsınız.
Futbolda santrfor ve kaleci rollerinin önemini hemen her seviyede her maçta görüyoruz. Her pozisyon önemli ancak büyük takımsanız ve hedefleriniz varsa, vasat bir kaleci ve sıradan bir santrforla bırakın şampiyon olmayı, hedefe gitmeyi; en kolay görünen maçı bile kazanamazsınız.
Sergen Yalçın ve yönetimin fazla vakti yok; önemli kararlar vermek durumundalar. Şampiyonluğa oynamak için hem teknik hem de mental olarak büyük takım profilinde oyuncular transfer edilmeli. Büyük takım oyuncusu her şeyden önce yeteneğinin yanı sıra zeki olmalı. Baskıyı kaldırabilmeli, sorumluluk almalı, gerektiğinde de problem çözmeli. Sergen Yalçın bu faktörleri asla göz ardı etmemeli.
"Jota selam!"
Turgay Demir (Fotomaç): İkinci yarıda Jota ve Cherny'nin oyuna girişiyle tablo bir anda değişti. Kıştan yaza geçer gibi… Önce Jota klasını konuşturdu, ardından Cherny topu çatala göndererek adeta ona selam çaktı.
Aslında bu sahne, sezon boyunca yaşadığımız çelişkinin özeti gibiydi.
Teknik heyetin ısrarla güvendiği isimler takımı tökezletirken, geri planda bırakılan oyuncular Beşiktaş'ı ayağa kaldırdı.
Bir kez daha gördük ki sezon boyunca heba edilen ciddi bir kalite vardı. Sergen Yalçın'ın görevi bırakacağını sanmıyorum.
Bu noktada sorumluluk Başkan Serdal Adalı'ya düşüyor. Camiayı rahatlatacak adımı atmalı.
Futbola kadın eli değmesi gerektiğini düşünen biri olarak, karşılaşmayı yöneten Asen Albayrak'ın performansını olumlu buldum. Kora kor mücadeleye izin verdi, oyunun akışını bozmadı. Sayılarının artmasını diliyorum.
"VAR yanılttı iptal yanlıştı"
Deniz Çoban (Fanatik): Lig tarihinde ilk kez bir kadın hakemin üç büyüklerin maçında düdük çalması, Türk hakemliği adına son derece değerli bir kazanç ve vizyondur. Kadınların futbol vitrininde kalıcı olarak yer alması adına atılan bu adımın devamını dilerim. Atletik performansı son derece başarılı görünen Asen Albayrak’ın, zaman zaman faul standartlarında bazı hataları oldu. Ancak kararlarının doğruluğundan ziyade, düdüklerinin arkasında dik durabilmesi ve öz güvenli tavrı gelecek adına umut vericiydi.
Maçta iki kritik karar vardı ve bence ikisi de hatalıydı. 32. dakikada Rizespor’un ikinci golünden önce Cengiz’e yapılan açık faulü hakemin gözden kaçırması ve VAR’ın da devreye girmemesi, ne yazık ki hatalı bir gol kararını beraberinde getirdi. Maçın uzatma dakikalarında ise kurallar açısından çok daha ciddi bir hataya imza atıldı. Rizespor’un son dakikalarda bulduğu golün ofsayt gerekçesiyle, üstelik VAR müdahalesiyle iptal edilmesi önemli bir hataydı. Top ortalanırken Rizesporlu oyuncu şeklen ofsayt pozisyonunda olsa da topun gittiği yön ve oyunun akışı bambaşkaydı. Rizeli oyuncunun top yakınından bir yerden geçmediğinden, top için mücadeleden söz etmek mümkün değildi. VAR'ın böyle bir pozisyonda hakemi yanıltması, gecenin en büyük gölgesi oldu.
"Kahır sezonu bitti!"
Sinan Vardar (Fotomaç): Ve Beşiktaş taraftarlarını kahrettiği sezonu kapattı.
Tek kelime ile berbat bir sezondu. Bir daha tekrarı olmasın diyeceğim ama bu kafayla giderse bu sezonu bile mumla ararız. Bu sezonki hayal kırıklıkları yazmakla bitmez; Temmuz'da Avrupa kupalarına veda eden! Ekim'de şampiyonluk yarışından kopan! Bir derbi bile kazanamayan ve ligi 4. bitiren!
Buna rağmen taraftarları oyalan yöneticiler!
"Siz anlamıyorsunuz!" diye söze başlayan bir teknik direktör!
Dünkü maç için yazacak çok bir şey yok aslında! İlk yarısı Beşiktaşlı taraftarların bu sezon alıştığı umutsuz, ruhsuz, açıklaması bile yapılamayacak bir futbol anlayışı!
Beşiktaş'ın yediği golleri halı sahalarda bile görmek mümkün değil. İkinci yarı Sergen Yalçın tarafından adeta üvey evlat muamelesi gören Jota ve Cerny'nin oyuna girişiyle takımın kıpırdanışı!
Aylardır sorduğumuz soru yeniden gündemde; "Jota Silva gibi kaliteli ayak neden hep yedek?" Var mı bir açıklaması! Beşiktaşlı taraftarlar sezon kapanırken şunu biliyorlar ki; büyük Beşiktaş arması böyle temsil edilmez. Bu gemi böyle yüzmez! Yönetim ve teknik kadro belki farkında değiller ama koca Beşiktaş'ın futbol aklı yok! İşin kötü yanı bu işi bilmediklerini de bilmiyorlar.
Taraftar gol bekler, galibiyet bekler, başarı bekler, zaferler bekler! Çaykur Rizespor denk bütçe, doğru bir palanlamayla dün galibiyeti kaçıran ekip, Beşiktaş ise beraberliğe sevinen bir takım görüntüsünde 90 dakika masterlar maçı kıvamında oynandı.
Ama dünkü maçın yıldızı Asen Albayrak'tı. 10 numara, 5 yıldızlık yönetim işte böyle olur.




