Spor yazarlarından Galatasaray yorumları: "Aç kurt gibi..."

20.01.2019 - 11:28 | Son Güncellenme: 20.01.2019 - 14:28

Spor yazarlarından Galatasaray yorumları: "Aç kurt gibi..."

Aç kurt gibi saldırdı - Şansal Büyüka / Milliyet 

 Onyekuru, İngiliz yarış atı gibi... Topu önüne attın mı, tutma şansın yok. Ancak arkasından dürbünle bakarsın, sonrasında da topu ağlarından çıkartırsın. Galatasaraylı futbolcular topu Onyekuru’nun gerisine değil, koşu alanına atarlarsa, bu bile rakibi yenmeye, hatta perişan etmeye yeter de artar bile... Önüne, koşu alanına top atılacak bir Onyekuru, dört gözle gelmesi beklenen santrforlar kadar, belki daha fazla gol atar, bundan hiç kuşkunuz olmasın. “Dört gözle beklenen santrfor” derken, ister bitti gözüyle bakılan Sparta Prag’ın Ganalı oyuncusu Tetteh gelsin, isterse Alan transfer edilsin, Sinan bu kadroya gerekli bir oyuncu... Bugüne kadar yakaladığı şansların tamamını ıskaladı. Şimdi ikinci yarıya iki golle başladı, dilerim bu şansı iyi kullanır ve bir ıska daha geçmez.

Marcao rahat ve topları iyi kullanıyor / Ömer Üründül

Sabah  Ankaragücü defansında üç futbolcunun aynı pozisyonda üst üste yaptığı amatörce hatalar G.Saray'a birinci dakika dolmadan skor avantajı getirdi. Bu moralle tempoyu yükseltip sürekli ofansif girişimi düşündüler. Sağ kanatta Mariano-Feghouli'nin ataklarına Belhanda'nın da verdiği destekle bu kulvar göze hoş gelen hareketlerle işleniyordu. Sol kulvar da çok rahat işliyordu. İlk devre üç farklı bir skorla bitti. İkinci devreye Galatasaray yine çok erken bir golle başlıyordu ama olmadı. Sonra kendilerini çok fazla sıkmasalar da yine fırsat buldukça hücum ettiler ve 3 gol daha buldular. Sonuçta da çok farklı bir skorla üç puanı aldılar ama unutmamaları gerekir ki karşılarında ligin ilk yarısındaki A.Gücü'nden eser yoktu. Adeta bu maça zoraki çıkmış bir takım kimliğindeydi A.Gücü. Böyle köklü bir kulüpte, müthiş seyircisi ile birlikte düşünüldüğünde bu maddi sorunlar nasıl düzeltilemez anlamak zor.

Merak ettiğim bir konu da şu: Teknik direktör Mustafa Kaplan senelerin nokta santrforu İlhan Parlak'tan nasıl bir sağ bek yaratmayı başardı! Dünkü maç için G.Saray'ı çok iyi analiz etmek mümkün değil. İki konuya değineceğim: Birincisi yeni transfer Marcao... Sahada olmayan bir rakip karşısında defansif yönü için analiz yapmam mümkün değil. Ama iki artısını gözlemledim. Birincisi; ilk maçı olmasına rağmen hiç yabancılık çekmeden sahaya yansıttığı rahatlığı, ikincisi de bir stoper olarak topları iyi kullanması. G.Saray'a en büyük eleştirim kart konusunda. Çok rahat bir maç, farklı bir skor ve ilk yarıda G.Saray'dan üç kişi çok gereksiz kart görüyor. Üstelik haftaya Göztepe gibi zor bir deplasmanda Belhanda cezalı duruma düştü.

Golcüyü al şampiyon ol - Osman Şenher / Milliyet

Hırs, tempo, istek... Dün gece Galatasaray’da bunların hepsi en üst seviyedeydi. Evet, Ankaragücü’nün problemleri var. Ama bunun hiçbir önemi yok. Önemli olan sarı-kırmızılı takımın futbolu. Feghouli, Belhanda, Mariano... Bunlar gerçekten çok önemli oyuncular. Hele Feghouli tek başına bir takım. Artık bu transfer söylentileri bitmeli. Bu futbolculardan biri daha satılsa Fatih Terim oyun kurgusunu yeniden kuramaz. Takım oturmuş. Çok iyi ve hızlı bir futbol oynuyor. Böyle bir hava yakalamışsan bu kadroyu bozmayacaksın. Biliyorum, Terim çok sıkıntıda, hatta çıldırma noktasında. Sinan ve Onyekuru çok güzel goller attı. Bu kesinlikle kimseyi kandırmasın. Ne Sinan, ne de Onyekuru, yüzde yüz golcü değiller.

Hakikaten Ankaragücü karşısındaki futbollarına saygı duyuyorum. Ama bütün oyunculara saygı gösteriyorum. Çünkü ilk defa böyle bir bütün şeklinde Galatasaray’ı seyrettim. O Linnes neler yapıyor. Çok büyük bir profesyonel. Nagatomo ve Linnes gibi futbolcuları var diye taraftarın övünmesi gerekiyor. Mariano’nun gayretini herkes gördü. Demekki adam gitmek istemiyor. Bunu daha fazla kaşımanın bir anlamı yok. Üç kulvarda mücadele eden bir takım Galatasaray. Bu yüzden kadroda olan her futbolcu kıymetli. Sinan uzun bir sakatlık yaşadı, ayrıca tam bir forvet değil. Ama hocası ne taktik verdiyse, o da harfiyen yerine getirdi. Yeni transfer Marcao... O da çok iyi bir futbolcu. Adam dengeli, rakibini kaçırmıyor, isabetli paslar atabiliyor, kesinlikle maceraya girmiyor. Bu Maicon’un da performansını yukarıya taşıyor. Her şeyden önce aynı dili konuşan stoper olmaları büyük bir avantaj. Maicon ile bugüne kadar bir sürü şey yaşandı, ama bunlar geride kaldı. O da satılmamalı. Ndiaye bile büyük gayret gösterdi, golünü de attı. Ama Fernando’ya ayrı bir parantez açmak lazım. Gerçekten büyük bir yetenek ve iyi bir profesyonel. Maicon, Marcao’nun önünde öyle hamleler yapıp defansını rahatlatıyor ki inanılır gibi değil. Sonuçta bu takıma iyi bir golcü alınırsa Fatih Terim’in çocukları üç kulvarda da zirve için mücadele eder. Son sözüm de Ankaragücü’ne. Bu takımın taraftarına çok büyük saygı duyuyorum. Ama bu kadroyla Süper Lig’de kalması zor.

Aslan ezdi geçti / Hami Mandıralı - Takvim

Galatasaray  ikinci yarı öncesi belli ki iyi bir hazırlık dönemi geçirmiş. Sarı- Kırmızılılar dün ilk düdükle beraber maça büyük bir coşkuyla başladı. Sinan Gümüş de ilk dakikada attığı golle maçın kilidini açtı ve takımının rahat bir galibiyet almasını sağladı. Galatasaray, Ankaragücü'ne dün neredeyse hiç top göstermedi. Cimbom sahanın her bölgesini çok iyi kullandı ve belki de bu sezonki en iyi oyununu oynadı.

"Transfer şart"

Galatasaray dün iyi bir oyunla ve 6 golle kazanmış olsa da Sarı- Kırmızılılar'ın transferler yapması gerekiyor. Ligin uzun bir maraton olduğunu düşünürsek bu kadro kalan haftalar için yeterli olmayabilir. Özellikle forvet mevkisine takviye şart. Galatasaray'ın yeni transferlerinden Marcao dün ilk 11'de başladı ancak ona pek iş düşmedi çünkü Ankaragücü topu rakip yarı sahaya bir türlü taşıyamadı. Sol kanatta oynadığı maçlarda çok daha etkili olan ve Rodrigues'in gidişi ile ilk 11'deki yeri sağlamlaşan Henry Onyekuru da gecenin kahramanıydı. Attığı 3 golle taraftarları coşturdu. Belhanda da maçın gizli kahramanlarından biri oldu. Faslı 10 numara hem mücadelesi hem de pas trafiğine yaptığı katkı ile Galatasaray'ın aldığı galibiyette önemli rol oynadı. Sarı-Kırmızılılar'ın farklı zaferi futbolculara da şampiyonluk yarışı için moral motivasyon açısından büyük bir katkı sağlayacaktır.

"Maçın en iyisi Onyekuru"

3 golle maça damgasını vurdu.

"Maçın en kötüsü Pinto"

Ankaragücü'nün sol beki kötü günündeydi.

"Terim ile daha çok güçlü olacaktır" 

Galatasaray için dün alınan galibiyet kadar önemli bir nokta da Fatih Terim'in cezasının sona ermesi olacaktır. Sarı-Kırmızılılar, Terim'in kulübeye dönmesiyle daha iyi bir duruma gelecektir..

Onyekuru doldurur /  Ahmet Çakar - Sabah

 Devre arası giden oyuncular ve yapılamayan transferler nedeniyle Galatasaray'da büyük sancı vardı. Fakat dün gece sezonun ikinci yarısına muhteşem bir başlangıç yaptılar. Özellikle Onyekuru'nun performansı ve Sinan'ın asıl yeri olmamasına rağmen oynadığı mevkiide attığı goller, sıkıntıları biraz olsun gidermiştir. Maça golle başlayan Galatasaray, öyle güzel goller attı ki hepsi birbirinden farklı... Kanattan geldiler, attılar. Ceza alanı içerisinde basit paslarla pozisyon bulup attılar. Rakibe ileride basıp kaptıkları topla da attılar. Önce şunu söyleyeyim, Ankaragücü üzülerek belirtiyorum ki küme düşmenin bir numaralı adayı olmuş. Direnç yok, organizasyon yok, disiplin yok. Bu da Galatasaray'ın işini çok kolaylaştırdı.

Daha diri, daha organize bir rakip olsaydı Galatasaray dün geceki performansını gösterebilir miydi, kestirmek çok zor ama sanki Rodrigues'in yerini Onyekuru dolduracakmış gibi geliyor. Galatasaray'ın hâlâ transfer yapmak için vakti var ve hâlâ bir golcüye ihtiyacı var. Bu mevkiide oynayabilecek şu anda sadece Sinan mevcut. Performansı ilerleyen haftalarda nasıl olur, bilemiyoruz. Üstelik sakatlık ya da ceza durumunda Galatasaray'ın golcüsü yok ama dün geceye baktığımızda Galatasaray için kazanılması gereken bir maçtı ve müthiş bir skorla şov yaparak kazanmasını bildiler.

Aslan için şanstı / Erman Toroğlu - Sabah

Önce seyirciye soralım. Ya kardeşim öyle veya böyle, senin takımının şampiyonluk iddiası var. Doldurun bu tribünleri. Takım iyiyken herkes destekler. Takım sallanırken destek vermek önemli... Galatasaray için ilk maçı Ankaragücü ile oynamak çok büyük şanstı. Bunu da iyi kullandı sarı-kırmızılılar. 'Ankaragücü nasıldı?' derseniz. İkinci ligden çıktılar ama sonrasında maalesef yanlış işler yaptılar. Galatasaray golcü arıyor, haklı da olabilirler. Ama golcüden daha önemli, takım oyunu oynamak lazım. Golcün olabilir, takım oyunu oynamazsan golcün ne yapsın! Sarı-kırmızılılar devre arasını fena geçirmemiş. İkili mücadelelerde iyiler, yardımlaşmaları iyi.

Ama Ankaragücü'nü bu kadar zayıf ve aciz görünce gol pozisyonlarında bencil davrandılar. Ama şunu unutmayacaksın; yakalamışken ne var ne yok gollerini atacaksın. Yarın sana averaj lazım olacak. Takım olarak yardımlaşınca, Onyekuru da sahneye etkili çıktı. Her şeyiyle 'ben futbolcuyum' diyor. Şampiyonluğa oynayan takımlarda hücumda sıkışırsan özellikle içerdeki maçlarda kapıyı kıracak adam lazım. Yüklenmekle atamazsın. Galatasaray'da öyle bir adam yok. Hava topuna çıkacak ve arkadaşlarına sektirecek. Ocak ayının yarısı olmasına rağmen stadın zemini bayağı iyiydi. Galatasaray'da da top tekniği yüksek oyuncular var. Zemin iyi oldu mu, haliyle Galatasaray lehine dönüyor oyun. Sarı-kırmızılılar için güzel bir idman maçı oldu. Böyle kolay bir maçta maalesef 3-4 tane pozisyon var ki, üst düzey maç yönetecek bir hakeme yakışmadı.

Aslan'ın resitali / Levent Tüzemen - Sabah

Santrfor transferi henüz gerçekleşmediği için tribünlere öfkeli olarak gelen Galatasaray taraftarları, 'devşirme golcü' Sinan Gümüş'ün 54. saniyede attığı gol sonrası tepkilerini dondurdu. Galatasaray'ın istekli, coşkulu ve topa hükmeden oyun yapısı izleyenlere keyif verdi. Özellikle Mariano-Belhanda-Feghouli üçlüsünün sağ tarafta kurdukları hücum ortaklığı müthiş bir pas resitaline dönüştü. Bu üçlünün birlikteliğiyle organize edilen hücum girişimleri, Ankaragücü kalesi için sürekli tehdit oluşturdu.

Final vuruşlarında Belhanda, Sinan ve Feghouli becerili olsaydı skor çok büyük olurdu. Sol kanatta özgürlüğünü ilan eden Onyekuru; takipçiliği, çabukluğu ve akıllı vuruşu sayesinde birbirinden güzel goller attı ama "Ben atmalıyım" şeklindeki egoist yapısı yüzünden üstelik skoru çoğaltma adına Sinan'a "Al golü sen at" nezaketini göstermedi. Eğer Onyekuru hızına ve çabukluğuna paylaşımcı bir kimlik eklerse Galatasaray'ın gelecek golcüsü çok iş yapar. 4 milyonluk bonservis bedeli tartışılan Marcao, Galatasaray savunmasını toparlayacak gibi görünüyor. İlk izlenimim; sol ayaklı Brezilyalı stoper çok sakin oynuyor ve telaş yapmıyor. Marcao ayağa pas oynamaya özen gösteriyor ve topu oyuna dikkatli sokuyor. Yüksek toplarda da hava hakimiyeti var. Terim'in, 3 Brezilyalı Mariano- Maicon-Marcao üçlüsünden kurduğu savunma, Muslera'nın rahatlayacağı bölgesel uyumu da getirecektir. Bu üçlü vatandaşları Fernando'nun daha etkili oynamasını da sağlayacaktır. Belhanda belki gol atamadı ama orta alanda pas istasyonu olarak Galatasaray'ın hücuma giderken 'şemsiye' gibi açılıp kapanmasını sağladı. Gördüğü kart tartışılır ama Belhanda artık her şeye sinirlenmemeyi öğrenmeli. Oyun zekası ve tekniği göz kamaştıran Feghouli özel bir oyuncu olduğunu hep hatırlamalı.

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında evinde Ankaragücü'ne yarım düzine gol attı. Deneyimli spor yazarları, bu karşılaşmayı değerlendirdi. 

Galatasaray bu ligin en hızlı hücuma çıkan, bir sağa-bir sola çalkalamadan direkt rakip kaleyi hedef alan bir oyun anlayışına sahip... Hücumda abartısız  bu kadar hızlı ikinci bir takım yok. Sağda Mariano, solda Linnes, Nagatomo, önlerinde Onyekuru çok etkililer. Sağ kenarda biraz da Feghouli bu hıza ve tempoya ayak uydurabilse... Yeni stoper Marcao,  ayağı düzgün bir oyuncu gibi duruyor. Gerçi Ankaragücü karşısında bir baskı yemedi ama iyi kumaş olduğu belli... Ayrıca Galatasaray’ı yönetenler deli mi? Sadece bonservisine 4 milyon euro verdiklerine göre vardır elbette bir bildikleri... Galatasaray için ligin ilk yarısındaki en büyük  eksik “sakin” kalamayışıydı. Gereksiz ve abartılı öfke, Galatasaray’a hesapta olmayan puanlar kaybettirdi. Eğer bu ilk yarıdan gereken dersi aldılarsa, kayıp puan hesabına göre 6 puan geride olmalarına rağmen tartışmasız zirvenin en iddialı takımı olurlar. Daha pazarın, pazartesinin maçları var, ne olur bilinmez. Ancak Galatasaray ikinci golünde  Ndiaye’nin savunmanın arkasına bıraktığı ve Onyekuru’nun gol yaptığı asisti, bu haftanın sanırım en göz kamaştıran asisti olacaktır. Ankaragücü hocası Mustafa Kaplan, maç öncesi “Galatasaray’ın tehlikeli yönlerini biliyoruz, gereken önlemi aldık” deyince ben de saf saf inandım. Kenarları bu kadar boş bırakırsan, göz açıp kapayıncaya kadar Galatasaray seni “ham” yapar. Kaplan dua etsin, maç 10 bile olurdu. Bu arada Ankaragücü eski hocası İsmail Kartal’a tebrikler. Bu takımla bu kadar puanı nasıl topladı? Ankaragücü dikkat etsin, hazıra dağ dayanmaz. İşe bardağın boş tarafından bakanlar, “Ankaragücü ne oynadı, Galatasaray’ın karşısında rakip yoktu” diyebilirler. Ben buna katılmam... İştahı, coşkusu, hızı ve rakip kaleyi hedef alan dikine oyunu başta olmak üzere ben Galatasaray’ı beğendim. Keyif veren bir oyun ve 6 gol... Daha ne istiyoruz be kardeşim...

Senin için hazırladığımız haberler