"Sporcu sağlığı anayasal haktır"

16.03.2020 - 12:28 | Son Güncellenme: 16.03.2020 - 12:31

Galatasaray Genel Kurul Üyesi Metin Ünlü, koronavirüs salgını sebebiyle maçların ertelenmemesi hakkında "Sporcu sağlığı anayasal haktır" dedi.

"Sporcu sağlığı anayasal haktır"

Galatasaray Genel Kurul Üyesi olan ve birçok kurulda divan başkanlığı yapan Metin Ünlü, Ajansspor’a özel açıklamalarda bulundu.

Koronavirüs sebebiyle bütün dünyada alarm verilirken Türkiye’de futbol liglerlerinin devam ettirilmesinin yanlış olduğunun altını çizen Hukukçu Metin Ünlü, bu durumun hukuken de doğru olmadığını belirtti. Ünlü “Kesinlikle maçların ertelenmesi gerekiyordu. Bütün dünya ertelenmişken biz neden oynadık. Süper Lig ve alt ligler 1000’lerce sporcu karşı karşıya geliyor futbol gibi birebir temas olan bir sporda. Sağlık her şeyden önemlidir. TFF büyük yanlış yapmıştır” dedi.

Anayasal hak

Liglerimizde birçok yabancı oyuncu olduğunun da altını çizen avukat Metin Ünlü, “Sporcuların sağlıkları anayasayla koruma altına alınmıştır. Vücut sağlığı ve vücut bütünlüğü anayasal bir haktır. Buranın sorumlusu federasyonsa, fedarasyonun koruması altında olması gerekir sporcu sağlığı. Bulaşıcı hastalıklarda insanların birbirine yakın durması sakıncalıyken, birebir temaslı sporu oynatıyorsunuz. Bu büyük bir tehlike” diye konuştu.

Haksız rekabet

İşin ikinci yanının da ekonomik zarar olduğunu belirten Ünlü, “Bu durum kulüpleri daha da sıkıntılı duruma düşürdü. Giderler durmuyor zaten. En az 10 milyon lira kaybı var dünkü maçtan Galatsaray’ın. Bunu ödeyecek mi TFF. Yarın zaten UEFA’nın toplantısı var onu bekleyebilirdiniz. Neden beklemediniz” dedi. Bu şekilde maç oynatılmasının haksız rekabete neden olduğunu belirten Ünlü, “İlk maçları rakiplerin sahasında oynadınız. Şampiyonluğa giden bir yolda bu rekabeti engelleyecek bir duruma sebep oldunuz.

İkili averaja kalırsa durum ne olacak. Bu avantajınızı elinizden alıyorlar. Ligin artık hiçbir anlamı yoktur. TFF artık erteleme yaparsa ben burada iyi niyet aramam. Büyük takımların en büyük özelliği camiaları ve taraftarlarıdır özellikle Galatasaray” yorumunu yaptı.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler