"Sporculara terapi lazım"

30.03.2020 - 19:51 | Son Güncellenme: 30.03.2020 - 19:57

"Sporculara terapi lazım"

Radyospor'da Yeşil Koltuk programında Can Çobanoğlu'nun canlı yayında sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Turgay Biçer açıklamaları şu şekilde:

"İnsanlar paranoyaklaşacak"

"Futbol bir temas oyunu. İkili mücadeleler var. İnsanlar bu olaylardan dolayı paranoya olabilir. İnsanlar burada takım bütününü bozabilir. Sporcular kendilerini işe vermeyebilir. Bu şartlarda futbol olmaz. Burada işin büyüsü bozuldu. Bu olaylara herkes farklı yaklaşıyor ancak bir sakınma olacaktır."

Burada bir travma yaşandı!

"Bu işler bitmeden toplanma olmamalı. Takımlar spor psikologlarıyla temas halinde olmalı. Burada bir travma yaşandı. Bu duygular ve kaygılar rahatlatılmadan insanlar yol alamaz. Hem gurp ve kişisel terapiler şart. Bu duygu boşalmaları gelmeli. İnsanlar sıfırlanmazsa daha büyük sıkıntılar gelebilir. Antrenörler de çalışma yapmalı. Bu iş başka türlü olmaz."

Bunun iyi bir tarafı da var!

"Bunun iyi bir tarafı da var. Koronadan sonra antrenman metodları değişecek. Psikolojik antrenamlanlar artacak. Bu taraf gelişmeye başlayacak. Spor Psikolojisi Derneği'ni kurduk. Burada birimlere destek veriyoruz. İnsanlara katkı sağlamaya çalışıyoruz. Spor psikolojisi ayrı bir uzmanlık alanı. Bunu kulüpler sahiplenmeli. Şenol Hocayla konuşmalarımız oldu. Biz insanların işlerine burnumuzu sokmuyoruz. Burada bize vizyoner insanlar lazım. Bizim işimiz sporcunun psikolojik performansını geliştirmek."

Senin için hazırladığımız haberler