Ünal Karaman, Gökhan Zan İYİ Parti'den, Alpay Özalan AK Parti'den Milletvekili Adayı

Orhan Gülek
09.04.2023 - 18:00 | Son Güncellenme: 09.04.2023 - 23:34

Futbol dünyasının ünlü isimleri Ünal Karaman ile Gökhan Zan İYİ Parti'den, Alpay Özalan, Mehmet Baykan ve Kuddusi Müftüoğlu AK Parti'den milletvekili adayı oldu.

Ünal Karaman, Gökhan Zan İYİ Parti'den, Alpay Özalan AK Parti'den Milletvekili Adayı

AJANSSPOR - HABER

Siyasi partilerin milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na sunmaları için tanınan süre, bugün saat 17.00'de sona erdi. Listelerin YSK’ya teslim edilmesiyle birlikte partilerin Milletvekili adayları da netleşti. Futbol dünyasının ünlü simaları da partilerin milletvekili adayları arasında yer aldı.

Ünal Karaman ve Gökhan Zan aynı partiden aday gösterildi

Futbol dünyasının ünlü isimleri Ünal Karaman ve Gökhan Zan, İYİ Parti'den milletvekili adayı oldu. Ünal Karaman Konya'dan 1. sıra, Gökhan Zan ise Hatay 2. sıradan aday olarak açıklandı.

Ünal Karaman ve Gökhan Zan'a parti rozetini İYİ Parti'nin Grup Toplantısı sırasında Genel Başkan Meral Akşener takmıştı.

MHK eski başkanı Kuddusi Müftüoğlu, Milletvekili adayı oldu

MHK'nin eski başkanlarından ve eski Süper Lig hakemi olan Kuddusi Müftüoğlu da milletvekili adayları listesinde yer aldı. 28. dönem AK Parti Antalya Milletvekili aday listesi açıklanırken Kuddusi Müftüoğlu'nun Ak Parti Antalya 7. sıradan aday olduğu duyuruldu. 

Mehmet Baykan, Konya'dan Milletvekili adayı

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, AKP Konya'dan 6. sıradan aday oldu. Baykan, yaklaşık 12 yıldır görev yaptığı Gençlik ve Spor Bakanlığına veda ederek AK Parti'den milletvekili adaylığına başvurmuştu.

Yılmaz Büyükaydın, Trabzon'dan aday oldu

Bir dönem TFF'de ve Trabzonspor'da yöneticilik yapan Yılmaz Büyükaydın ise Trabzon'dan 3. sıra milletvekili adayı oldu.

Alpay Özalan, yeniden aday

Eski millî futbolcu ve teknik direktör Alpay Özalan ise yeniden Milletvekili adayı oldu. Özalan, AK Parti İzmir 2. Bölge 2. Sıra Milletvekili adayı olarak gösterildi.

Gençlik ve Spor Bakanı değişebilir

Öte yandan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da AKP İzmir'den1. sıra milletvekili adayı oldu. Bu durumda seçim sonrası Gençlik ve Spor Bakanı'nın değişiceği öngörülüyor.

Kenan Sofuoğlu aday gösterilmedi

AK Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu, ise açıklanan milletvekili aday listesinde yer almadı. Dünya motosiklet şampiyonu Kenan Sofuoğlu, kendisinin aday olmak istemediği ve bu yüzden gösterilmediği iddia ediliyor.

Ankaragücü eski yönetici 1. sıradan aday

Pandemi sırasında Çin’in Sinovac aşılarını Türkiye’ye getiren işadamı Cantürk Alagöz, AK Parti’den Iğdır 1. sıradan aday oldu. Alagöz ayrıca Ankaragücü'nün eski yöneticisi görevinde yer aldı.

Şanlıurfaspor başkanı aday oldu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından rozet takılarak siysete giren Emin Yetim, İYİ Parti Şanlıurfa Milletvekili 1. sıra adayı oldu. Yetim, Şanlıurfaspor'un eski kulüp başkanlığı görevini üstlenmişti.

Senin için hazırladığımız haberler