Sportif Direktör mü, otel ayarlayan kişi mi? Büyük sorunsal...

17.01.2020 - 14:53 | Son Güncellenme: 17.01.2020 - 15:05

Sportif Direktör mü, otel ayarlayan kişi mi? Büyük sorunsal...

Fenerbahçe’de Sportif Direktör Damien Comolli ile yolların ayrılmasının ardından, ‘sportif direktörlük’ müessesi tartışılır hale geldi. Türkiye’de yabancı sportif direktörlerin dışında, kendi camialarına mâl olmuş sportif direktörler de dikkat çekiyor. Onlardan biri; şu sıralarda Denizlispor’da Sportif Direktör pozisyonunda görev yapan Burak Özsaraç.

Denizlispor’da Sportif Direktör: Burak Özsaraç…

Futbolculuk kariyerinde Denizlispor’da oynayan Burak Özsaraç, Sportif Direktörlük konusunda çok çarpıcı ve bir anlamda da yöneticilere mesaj içeren bir açıklamaya imza attı.

Burak Özsaraç’tan flaş sözler

Radyopor’da Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Özsaraç, bu pozisyonda çalışacak kişinin ‘yetkisi’ olması gerektiğine vurgu yaptı.

“Yetki olmadan bir şey yapamaz”

Burak Özsaraç, “Sportif direktörlük mevkisi profesyonel yönetici anlamına geliyor. Profesyonel yöneticilerin de yetkisi olması gerekir. Yetkisi olmayan biri bir şey yapamaz. Göreve gelirken başkanla görüşmemizde kendisinden transfer politikası, mali yapı ve altyapı koordinasyonu için yetki istedim. Başkan da o yetkiyi verdi” ifadelerini kullandı.

Emrah Bayraktar: ”Çizgiler net şekilde çizilmeli”

Yine Adanaspor ile köklü bir bağa sahip olan, kariyerinde daha önce Beşiktaş ve Galatasaray altyapılarında görev yapan Emrah Bayraktar da şu sıralarda Adana ekibinde bu görevi yürütüyor.

Altı doldurulamayan kavram: Sportif Direktörlük...

Yine Radyospor’a konuşan Bayraktar da ülkemizde sportif direktörlük kavramının altının doldurulamadığını ve aslında bu pozisyondaki kişilerin görev tanımlarının net şekilde çizgilerinin çizilmesi gerektiği fikrinde.

Teknik direktör gözüyle: Sportif Direktör kimdir?

Ligimizin deneyimli teknik adamlarından biri olan Mesut Bakkal da Sportif Direktörlük konusuna istinaden görüşlerini Radyospor aracılığıyla futbol kamuoyuyla paylaştı.

Mesut Bakkal: ”Otobüs koltuğuna oturmaktan başka bir şey yapmıyorsa olmaz”

Bakkal, ”Sportif Direktör olarak adlandırdığınız kişiye yetki vermezseniz olmaz. Otobüs koltuğuna oturmaktan başka bir şey yapmıyorsa olmaz. Organizasyon yapamıyor, primleri ödetemiyor, bütçede ne kadar etkili? Çizgileri iyi çizmek gerek. Vizyonu ne? Kulübüme ne katacak? Ondan beklentim ne?” dedi.

Mesut Bakkal: ”Otel ayarlayan adam sportif direktör olmasın!”

Usta teknik direktör, “Kulüp başkanı olsam, ‘Takımım için ne yapacaksın?’ diye sorarım. 6-12 ay sonrasında ne vermiş olacaksın? Bana para mı kazandıracaksın? Kendisine yatırım yapmış insanların göreve gelmesi lazım. Otel ayarlayan sportif direktör olmasın” şeklinde sözlerini sürdürdü.

Senin için hazırladığımız haberler