Sporting ile Inter arasında 30 milyonluk Joao Mario savaşı

11.09.2024 - 10:26 | Son Güncellenme: 11.09.2024 - 10:31

Trendyol Süper Lig ekibi Beşiktaş'ın yeni transferi Portekizli futbolcu Joao Mario, eski kulüpleri Sporting ve Inter arasında tazminat savaşına neden oldu.

Sporting ile Inter arasında 30 milyonluk Joao Mario savaşı

Hüseyin Özkök – AJANSSPOR

Beşiktaş’ın yaz transfer döneminde Benfica’dan transfer ettiği Portekizli Joao Mario için eski iki kulübü Sporting ve Inter, tazminat savaşına girmiş durumdalar.

2004 yılında 11 yaşındayken futbola başladığı Porto’dan Sporting alt yapısına transfer olan Joao Mario, kulübün formasını 12 yıl giydikten sonra 2016 yılında 45 milyon Euro bedelle Inter’e transfer oldu. Inter’de 2 yıl oynayan futbolcu daha sonra kulübü tarafından sırasıyla, West Ham, Lokomotif Moskova ve 2020/21 sezonunda eski kulübü Sporting’e kiralandı. Sezon sonunda tekrar Inter’e dönen Joao Mario, Inter kulübü ile karşılıklı anlaşarak 2022 yılına kadar sürmesi gereken sözleşmesini feshetti ve ardından Sporting’in ezeli rakibi Benfica ile sözleşme imzaladı.

İşte her şey bununla birlikte başladı. Sporting kulübü oyuncunun Inter ile yapılan anlaşma gereği Portekiz’de başka bir kulübe satılamayacağını ve bunun olması durumunda Inter’in Sporting’e 30 milyon Euro ödemesi maddesinin bulunduğunu, Inter’in oyuncuyla anlaşarak sözleşmeyi feshetmesinin bir “hülle” olduğunu iddia etti. Bu iddia sonrasında iki kulübün avukatları bir araya gelse de bir uzlaşma sağlanamadı. Bunun üzerine Portekiz kulübü Inter’i FIFA’ya şikayet etti. Ancak FIFA bu şikayeti reddedip oyuncunun Benfica’ya gitmesinde bir sözleşme ihlali olmadığına hükmetti.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'ın transfer rotası Premier Lig oldu: İlk temas kuruldu
Habere Git

Bunun üzerine Sporting bu kez Uluslararası Tahkim Mahkemesi’ne (CAS) başvurdu. CAS’tan dün itibarıyla yapılan açılamada “CAS 2023/A/9960 Sporting Clube de Portugal v. FC Internazionale Milano S.p.A.” dosya numarasıyla tarafların 9 Aralık 2024 günü yapılacak duruşmada dinleneceği açıklandı.

Şunu da hemen belirtelim. Oyuncunun, konu kendisi ile ilgili olmasına rağmen, bu davayla en ufak bir ilgisi yok. Dolayısıyla Beşiktaş kulübünü de herhangi bir şekilde ilgilendiren bir durum söz konusu değil.

Senin için hazırladığımız haberler