Özdemir'den kısa cevap: "Yayıncı kuruluş ile anlaşma yakın"

09.09.2020 - 11:52 | Son Güncellenme: 09.09.2020 - 12:06

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir'den sponsorluk anlaşması ile ilgili açıklamalarda bulundu. Özdemir TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig ile ilgili neler söyledi? Maçlar canlı yayınlanacak mı? İşte detaylar...

Özdemir'den kısa cevap: "Yayıncı kuruluş ile anlaşma yakın"

AJANSSPOR-HABER

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig isim sponsorluğu anlaşması sonrası açıklamalarda bulundu.

"Bu anlaşmanın ülkemize ve Türk sporuna hayırlı olmasını diliyorum"

TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'in isim sponsorunun misli.com olduğunu belirterek sözlerine başlayan Özdemir, "TFF ile Türk futbolunun ve Türk sporunun destekçilerinden biri olan misli.com arasında TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'in isim sponsorluğu ve medya yayın haklarına ilişkin düzenlenen imza törenimize hoş geldiniz. Bu anlaşmanın ülkemize ve Türk sporuna hayırlı olmasını diliyorum. Bugün burada bundan çok kısa bir süre önce Ankara'da yaptığımız olağan mali genel kurul toplantımızda müjdesini verdiğimiz misli.com ile yapacağımız anlaşmayı çok kısa süre içerisinde hayata geçirmenin gururunu yaşıyoruz.

"Bu süreçte birçok yayıncı ile temasa geçtik"

Federasyonumuzun uzun zamandır en büyük hedeflerinden bir tanesi, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig kulüplerimizin maçlarını yayınlatarak gelirlerini kalıcı şekilde artırmaktı. Bu süreçte birçok yayıncı ile temasa geçtik ve değerlendirmelerimizi yaptık. Bunu nihayet sayın Yıldırım Demirören'in yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Demirören Holding'in iştiraki olan spor müsabakalarına dayalı sabit ihtimalli bahis oyunlarını üyelerine sunmak üzerie kurulmuş, yasal, elektronik, bayi misli.com ile gerçekleştiriyoruz" dedi. 

"2. ve 3. ligimizin iki yıldır isim sponsoru yoktu"

Bu sponsorluk anlaşması ile iki önemli adımı birden attıklarını kaydeden Özdemir, "Bu işbirliği ile iki önemli adımı birden atıyoruz. 2. ve 3. ligimizin iki yıldır isim sponsoru yoktu. Artık yeni isim sponsorumuz misli.com oldu. Ayrıca yayın hakları içinde anlaşmayı sağladık. Böylece yıllardır şu maçlarımızı keşke bir televizyon yayınlasa diyen kulüp başkanlarımızın istekleri de gerçek oluyor. Bu arzunun gerçekleşmesinde büyük bir desteği olan Türk sporuna çok değerli katkılar sağlayan Demirören Holding yönetim kurulu başkanı federasyon başkanımız sayın Yıldırım Demirören'e bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum. Yıldırım Demirören misli.com anlaşmasıyla bir kez daha futbola ve spora ne kadar destek verdiğini göstermiştir" şeklinde konuştu. 

"Genç ve yeni oyuncular kazanacağız"

Anlaşmanın Türk futboluna katkılarından bahseden Özdemir, "Bu anlaşmanın Türk futboluna birçok yerden katkıları olacaktır. Öncelikle gelirlerinin önemli bir bölümünü futbol maçlarından kazanan misli.com'un kaynaklarını spora ve sporcuya aktarmasını çok önemsiyoruz. Böylece futboldan kazanılan para ağırlıklı olarak sporun paydaşları için kullanılacaktır. 2. ve 3. ligimizin izlenirliği daha da artacaktır. Atacağımız imza illegal bahsin önlenmesi için önemli bir adım olacaktır. 2. ve 3. ligde oynayan oyuncuların vitrine çıkmasına imkan verecektir. Maç yayınları ile futbolcular daha motive olacaklar, genç ve yeni oyuncular kazanacağız. Böylece hem kulüplerimiz oyuncu satıp  gelir sağlayacak hem de milli takımlarımız için geniş bir havuz oluşacaktır. Bu işin futbolseverlere katkısını da unutmayalım. Taraftarlarımız özellikle evlerinde maçlarını izleme imkanı bulacaklar" ifadelerini kullandı. 

"SSK ve vergi borçları yükümlülüğünü sadece..."

SSK ve vergi borçları yükümlülüğü konusuna da değinen Özdemir, "Kulüplerimizin çoğunun transfer tahtalarının kapalı olmasıydı. Devletimizin desteğiyle pandeminin etkileri göz önünde bulundurularak transferlerin tescilinde SSK ve vergi borçları yükümlülüğünü sadece bu transfer dönemi için kaldırdık. Bu da yeni sezonda kulüplerimizin daha iyi kadro kurmasına yardım edecektir. Kaynakları büyütürken denetimleri de hiçbir zaman ihmal etmeyeceğiz. Daha önce kamuoyuna ilan ettiğim gibi TFF 1. Lig'in ardından önümüzdeki yıllarda da önce TFF 2. Lig sonrada 3. Lig'e Takım Harcama Limitleri getireceğiz. Türk futbolunun akıbeti için buna mecburuz. Değerli kulüplerimizin de altyapıya ve gençlere önem vermesini bekliyoruz" diyerek sözlerini tamamladı. 

Kaç maç canlı yayınlanacak?

Öte yandan Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören, 'Kaç maç canlı yayınlanacak?' sorusu üzerine, " Yayınla ilgili kaç maç yayınlanacak ona henüz karar vermedik. Maç oynanacak şehirlere ve statlara göre karar verilecek ve şu an için net bir rakam vermem doğru olmaz" şeklinde yanıt verdi. 

"Yayıncı kuruluş ile görüşmeler sürüyor"

Yayıncı kuruluşla anlaşmanın ne durumda olduğu ile ilgili gelen soruya TFF Başkanı Nihat Özdemir, "Yayıncı kuruluşlarla görüşmelerimiz devam ediyor. En kısa sürede anlaşma yapılacaktır." ifadelerini kullandı.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler