TFF'den Bursaspor-Amed Sportif Faaliyetler Maçında Yaşanan Olaylar İle İlgili Açıklama

İsa Kethüda
06.03.2023 - 16:17 | Son Güncellenme: 06.03.2023 - 16:31

Türkiye Futbol Federasyonu, Bursaspor ile Amed Sportif Faaliyetler maçında açılan pankartlar sonrası bir açıklama yaptı. İşte TFF'nin açıklamaları...

TFF'den Bursaspor-Amed Sportif Faaliyetler Maçında Yaşanan Olaylar İle İlgili Açıklama

AJANSSPOR-HABER

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) bu hafta sonu bazı profesyonel ve amatör futbol müsabakalarında meydana gelen provokatif eylem ve söylemler için açıklama yaparak; "Siyasi söylemlerin yeri, stadyumlar değil ancak ve ancak miting alanlarıdır" ifadesini kullandı.

Gerekli cezai işlemi uygulayacaktır

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yaşadığımız büyük afetin acıları tazeyken, henüz kaybettiğimiz vatandaşlarımızın yasını tutuyorken, yaralarımızı sarmak için milletçe seferber olmuşken ve Türk Futbol Ailesi olarak bu büyük seferberlikte tüm kulüplerimizle birlik ve beraberlik içinde OMUZ OMUZA vermişken bazı profesyonel ve amatör futbol müsabakalarında meydana gelen provokatif eylem ve söylemlerin ülkemizin huzuruna ve güvenliğine kast ettiğini görüyor ve bu kötü niyetli eylemleri kınıyoruz. Bu provokatif eylem ve söylemler kapsamında ilgili kurullarımız gerekli cezai işlemi uygulayacaktır.

Suç unsuru içeren pankartlar kanunen suçtur

Suç unsuru içeren provokasyon amaçlı pankartların kamusal her alanda olduğu gibi, stadyumlarımızda da gösterimi kanunen suçtur. Stadyumlarda marjinal grupların ırkçı, bölücü söylem ve eylemleri, şiddete dönük tutum ve davranışları asla kabul edilemez. Aynı zamanda saha içinde ve saha dışında sporcu sağlığına doğrudan kasteden hiçbir harekete müsamaha gösterilemez. Bu ırkçı, bölücü eylem ve söylemlerin sorumluları ve failleri, devletimizin adli kurumlarınca göz önünde bulundurulan bir durumdur.

İlgini Çekebilir
Bursa'da tepki çeken pankartlar, Soylu'dan soruşturma
Habere Git

Siyasi söylemlerin yeri, stadyumlar değil miting alanlarıdır

Muhakkak ki stadyumlar; her türden siyasi görüşe mensup taraftarların tuttukları takımı desteklemek için bir araya geldiği kamusal alanlardır. Ancak farklı fikirden ve görüşten binlerce insanın buluştuğu stadyumlarımızda meydana gelen siyasi söylem ve eylemler tribünlerde geçmişte de üzücü örneklerini hatırlayacağımız güvenlik sorunlarını da beraberinde getirmektir. Bu kritik nedenle siyasi söylemlerin yeri, stadyumlar değil ancak ve ancak miting alanlarıdır.

Birbirimizi anlamaya, dinlemeye ve yardımcı olmaya en çok ihtiyacımız olan bu günlerde futbol ailemizin tüm fertlerini tıpkı OMUZ OMUZA Dayanışma ve Yardımlaşma Kampanyamız vesilesiyle olduğu gibi birlikteliğini daha güçlü bir şekilde sürdürmeye davet ediyoruz."

İlgini Çekebilir
Mert Günok'a milli takım müjdesi
Habere Git

Bursaspor - Amed Sportif Faaliyetler maçında pankartlar tepki çekmişti

Bilindiği üzere, Bursaspor ile Amed Sportif Faaliyetler ile oynanan maçta açılan ve faili meçhul cinayetleri çağrıştıran pankartlar büyük tepki çekmiş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, soruşturma açılacağını açıklamıştı.

Bursaspor tribünlerinde beyaz Toros arabası ve 90'lı yılların faili meşhul cinayetlerden sorumlu olarak görülen isimlerinden "Yeşil" kod adıyla bilinen Mahmut Yıldırım'ın posterleri açıldı. 1996 yılında patlak veren ve emniyet-siyaset-mafya üçgenindeki yasadışı ilişkileri ortaya döken Susurluk Skandalı'nın do simgesi olan beyaz Toros ve Yeşil, faili meçhul cinayetleri çağrıştırdığı için sosyal medyada tepki çekti.

Senin için hazırladığımız haberler