Steaua Bükreş FIFA'ya gitti! Galatasaray Morutan için ödeme yapacak mı?

Akın Ungan
30.09.2023 - 09:55 | Son Güncellenme: 30.09.2023 - 13:43

Spor Hukuku Uzmanı Ercan Sevdimbaş, Steaua Bükreş'in Galatasaray'ı Olimpiu Morutan'ın bonus ödemesi için FIFA'ya şikayet etmesi üzerine açıklama yaptı.

Steaua Bükreş FIFA'ya gitti! Galatasaray Morutan için ödeme yapacak mı?

AJANSSPOR HABER

Romanya Ligi ekiplerinden Steaua Bükreş, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılan Galatasaray'ın, Olimpiu Morutan için 1 milyon Euro bonus ödemesi yapmadığını belirterek, Sarı-Kırmızılılar'ı FIFA'ya şikayet etti. Spor Hukuku Uzmanı Ercan Sevdimbaş, Radyospor'da Salim Manav'ın sorularını yanıtladı. Sevdimbaş, Cimbom'un Bükreş ekibine ödeme yapıp yapmayacağı konusunda açıklamada bulundu.

"Transfer sözleşmesinin içeriği çok önemli"

Ercan Sevdimbaş, "Galatasaray ile Steaua Bükreş arasındaki davada transfer sözleşmesinin içeriği çok önemli. Steaua Bükreş ile Galatasaray arasındaki sözleşme detayında 1 milyon Euro bonusun ödenmesi hususu Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi gruplarına katıldığı esnada Morutan'ın sözleşmesinin devam etmesi şartına bağlanmışsa Galatasaray burada haklıdır ancak böyle bir şey belirtilmemişse dava aleyhine sonuçlanabilir" dedi.

"Sözleşmesi 20 Ağustos'ta sonlandı, Galatasaray gruplara 29 Ağustos'ta kaldı"

Sevdimbaş, "Sözleşmenin detayını bilmiyoruz, burada iki olasılıktan bahsettim ve sonuçlarını açıkladım. TFF'nin sitesinde 20 Ağustos 2023 tarihinde Galatasaray ile Morutan'ın sözleşmesi sonlandırıldı ve aynı tarihte Ankaragücü'ne transfer oldu. Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde gruplara ise 29 Ağustos'ta kaldı" şeklinde konuştu.

İlgini Çekebilir
Okan Buruk Ziyech'i sakladı! Zaha 11'e...
Habere Git

"Sözleşmenin devam ediyor şartına bağlanmamışsa ödenmek zorunda"

Sözlerine devam eden Ercan Sevdimbaş, "Burada önemli nüans şu: Transfer sözleşmesinde bonusun ödenmesi hususu Galatasaray'la Morutan'ın sözleşmesinin devam ediyor olması şartına bağlanmamışsa o takdirde Galatasaray bu bonusu ödemek zorunda kalacaktır" ifadelerini kullandı.

Galatasaray davada haklı

Edinilen bilgiye göre; Morutan'ın sözleşmesinde devam koşulunun olduğu ve Galatasaray'ın bu davada haklı çıkacağı belirtildi.

Galatasaray'da etkili olamadı, Ankaragücü'ne gitti

25 Ağustos 2021 tarihinde Steaua Bükreş'ten Galatasaray'a 4.1 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında transfer olan Olimpiu Morutan, Sarı-Kırmızılılar'da beklentilerin altında kaldı. Rumen futbolcu, Galatasaray'da forma giydiği 36 maçta 3 gol, 5 asist kaydetti. Önce Serie B takımı Pisa'ya kiralanan Morutan, bu sezon başında ise MKE Ankaragücü'ne 3 milyon Euro karşılığında satıldı.

Ankaragücü'nde 4 maçta 1 gol attı

Bu sezon MKE Ankaragücü'nde 4 Süper Lig maçında görev alan Olimpiu Morutan, 350 dakika sahada kaldı. 24 yaşındaki kanat oyuncusu 1 kez rakip fileleri havalandırmayı başardı.

İlgini Çekebilir
Aslantepe'de 3 puan savaşı! Cimbom'un rakibi Ankaragücü
Habere Git

Bugün Galatasaray'a rakip olacak

Olimpiu Morutan, Ankaragücü formasıyla Galatasaray'a rakip olacak. MKE Ankaragücü, bu akşam 19.00'da Rams Park'ta Galatasaray ile karşı karşıya gelecek. Morutan'ın ilk 11'de yer alması bekleniyor.

Senin için hazırladığımız haberler