Stefan Kuntz: 3 maçtan 9 puan almamız gerekiyor

08.10.2021 - 23:50 | Son Güncellenme: 09.10.2021 - 00:43

Dünya Kupası Elemeleri’nde Norveç ile 1-1 berabere kalan A Milli Takım’ın Teknik Direktörü Stefan Kuntz maçtan sonra açıklamalarda bulundu. İşte detaylar…

Stefan Kuntz: 3 maçtan 9 puan almamız gerekiyor

AJANSSPOR-HABER

Stefan Kuntz, Milli Takım’ın başında ilk sınavını Norveç’e karşı verdi. Türkiye 90 dakika sonunda sahadan 1-1’lik beraberlikle ayrılırken, Katar şansımız biraz daha azaldı. 

'Norveç'e reaksiyon gösteremedik'

Alman hoca maçtan sonra "Planlarımızdan bahsetmiştik. Düşüncemiz ileride baskı yapıp Norveç'in hata yapmasını bekleyip gol atmaktı ve bu taktiğimiz tuttu. Bundan sonra Norveç takımı saha içindeki kontrolü eline aldı. Biz de reaksiyon gösteremedik” dedi.

'Oyuncular tüm kalbini verdi'

Kuntz şöyle devam etti: "Sevindiğim bir konu var. İkinci yarıya başlarken ufak bir dokunuşlar yaptık ki bu dokunuşlarla tekrar oyunu kontrol eden taraf olduk. Duran toplara karşı iyi savunduğumuzu düşünüyorum. Yediğimiz golde geç intikal ettik. Maçtan önce takıma şunu dedim: Var gücünüzle oynayın, tüm kalbinizi verin. Oyuncularım da bunu başardılar. Memnunum. Bu güzel seyircimize galibiyet armağan etmek isterdik ama olmadı." 

Kuntz: Hala iddiamız var

Stefan Kuntz ayrıca, "Hala iddiamız var, bu da gerçek. Tabii 9 puan almamız gerekiyor. Yolda ikramda bulunanları da kaçırmayacağız." ifadelerini kullandı.

'Takımda özgüven zaafı var' 

Türkiye A Milli Takım Teknik Direktörü Kuntz basın toplantısında da soruları yanıtladı. Alman çalıştırıcı, "Elbette bir zaferle ayrılmak isterdik bugünkü maçtan ki, bu umut filizimiz daha hızlı büyüyebilsin. Bu filizimiz daha küçük halde. Tabii ki bu takım içerisinde olan bir özgüven zaafiyeti var. Maç içerisinde gücünüz tükenmeye başlayınca Norveç birkaç şans buldu. Ama genel itibarıyla adil bir beraber sonucunda şu anda yetinmek durumundayız" dedi.

'Ben görevimi yerine getirdim'

Kuntz, "Teknik direktörün etkisini, yüzde üzerinden oranlarsanız kaçtır?" sorusuna, "Oyunculardan alacaksınız oranı. Ben görevimi yerine getirdim, yeni bir sistemimiz var. Çapraz uzun toplar attık, onlar da başarılıydı. Ama daha vaktimiz var. Şu anda önemli olan 3 maçta 9 puan toplamak, çünkü eleme turlarından çıkabilmek için kapı bir daha aralanırsa bu kapıdan geçmeye hazır olmalıyız. Bakalım ondan sonra yola nasıl devam edeceğiz" yanıtını verdi.

'Fenerbahçe'nin kalecisini aldım' deseydim

Stefan Kuntz şunları söyledi: "Burada yapmak istediğimiz şey, genç oyuncularla yaşlı oyuncular arasında bir denge tutturmak. Siz de fark etmişsinizdir işimiz kolay olmadı. 'Fenerbahçe'nin kalecisini aldım deseydim', o zaman herkes memnun olurdu belki. Ama kalecimizin de bu şansı hak ettiğini söylemem gerekiyor. Yani işin kolayına kaçmadık burada."

'Berkan'ı ilk kez Caner'i yeniden oynattık'

"Berkan da aynı şekilde, o da ilk maçına çıktı. Diğer tarafta Caner'i yeniden oynattık. Dediğim gibi hem gençler hem deneyimlileri oynatmam gerekiyor ki, bu önümüzdeki 3 maç için bir dengeyi nasıl tutturacağımı bileyim. Ondan sonra da Avrupa Kupası için nasıl bir denge oluşturacağımız onları hala tartma aşamasındayız."

Senin için hazırladığımız haberler