Stefan Kuntz açıkladı: "3'lü sistem oynayacağız"

Feride Kara
28.03.2022 - 17:55 | Son Güncellenme: 28.03.2022 - 18:20

A Milli Futbol Takımı yarın İtalya ile Konya'da hazırlık maçı yapacak. Karşılaşma öncesi A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz açıklamalar yaptı.

Stefan Kuntz açıkladı: "3'lü sistem oynayacağız"

A Milli Futbol Takımı yarın İtalya ile Konya'da hazırlık maçı yapacak. Karşılaşma öncesi A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz açıklamalar yaptı.

3'lü oynayacağız. 3'lü sistem oyuncularımın da hoşuna gidiyor

Kuntz: Hocanın görevi kendi oyuncularının özellikleri ve becerilerine uygun sistem bulmaktır. Ben yakın zamanda oyuncularımı ziyaret ettim. Ziyaretlerimde oyun sistemi konusunu konuştuk. Merih, İtalya'da; Çağlar, İngiltere'de zaten bu sistemle oynuyor. Ozan da zaman zaman 3'lü bazen de 4'lü oynuyor. Yani en önemli 3 savunmacım bu sisteme yatkın. Maçtan önce taktik açıklamayacağım. Ancak Hakan Çalhanoğlu'nun söylediği doğru, 3'lü oynayacağız. 3'lü sistem oyuncularımın da hoşuna gidiyor. Takımım ilk yarıda yeterli cesareti gösteremedi. Ben de soyunma odasında 'Eski sistemle mi oynamak istiyorsunuz?' diye sordum. Onlar da bana 'Hayır, tek ihtiyacımız olan cesaret.' dedi.

Salih Özcan artık Türkiye için oynayacak

Türkiye'yi seçen Salih Özcan için konuşan Kuntz: A Milli Takım teknik direktörü olunca Salih Özcan beni aradı. Ona 'Benim işim halloldu, senden ne haber?' dedim. Salih kararını net ve hızlı şekilde verdi. Ailesi ve Köln de ona destek oldu. Salih artık Türk Milli Takımı için oynayacak.
 

Muhabirle Kuntz arasında Berkan Kutlu gerginliği

Muhabir: Soner Dikmen neden Milli Takım'da değil?

Stefan Kuntz:  Sence kimi kadroya almamalıydım?

Muhabir:  Berkan Kutlu

Stefan Kuntz: Berkan Kutlu'nun Avrupa kupaları tecrübesi var. Ben Türkiye'nin en iyi oyuncularını seçiyorum, bazı kulüplerin en iyisini değil!

Umut Bozok'u seçtik ama Deniz Undav'a kapımız açık

Kuntz: Deniz Undav ve Umut Bozok arasında bir tercih yapmamız gerekiyordu. Tercihimizi Umut'tan yana kullandık ama kapımız Deniz'e her zaman açık. Türkiye için en iyi oyuncuları seçmek durumundayım. Temel referans noktası performans. Bir oyuncu için olabilecek en iyisi A Milli Takım'da oynamaktır. Bu bir ödül değil, çok fazla çalışmanın bir sonucudur.

Kurayı Matthaus çekmesin

Son olarak Dünya Kupası eleme grubunda Portekiz'i seçen Matthaus'e gönderme yapan Kuntz "EURO 2024 elemelerinde tek yapmamız gereken, Lothar Matthaus'un kura çekmesini engellemek" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler