Stefan Kuntz: Karadağ maçı 11'ine 2 şeye bakarak vereceğim

15.11.2021 - 20:45 | Son Güncellenme: 15.11.2021 - 21:44

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, Dünya Kupası yolundaki kritik Karadağ maçı öncesi ilk 11 ve şansımız konusunda açıklamalar yaptı. İşte detaylar...

Stefan Kuntz: Karadağ maçı 11'ine 2 şeye bakarak vereceğim

AJANSSPOR-HABER

A Milli Takım, 2022 Dünya Kupası Elemeleri G Grubu'ndaki son karşılaşmasında yarın Karadağ'a konuk olacak. Katar yolundaki kritik maç öncesi teknik direktörümüz Stefan Kuntz basın toplantısı düzenledi. İşte Alman hocanın açıklamalarından öne çıkanlar... 

'Karadağ'a kazanmak için geldik'

"Karadağ sağlam mantaliteye sahip bir takım. Başarılı işler yaptılar, tebrik ediyorum. Bizim için henüz değişen bir şey yok. Son 2 maçı da kazanmamız gerekiyordu. Birini kazandık. Şimdi son maçı da kazanmalıyız. Kazanmak için geldik, elimizden geleni yapacağız.

'Radulovic'i tebrik ediyorum'

Yarın sahada neler yapacağımıza dair planlarımızdan bahsetmek istemiyorum. Bu sorular hep soruluyor ama sahaya saklanmalı. Bizler hocalar olarak maça dair planlarımızı burada anlatamayız. Karadağ  Teknik Direktörü Miodrag Radulovic'i de çıkarttığı iyi işten dolayı tebrik ediyorum.

'6 gol attığımız için mutluyum'

(Duran toplarla ilgili soru üzerine) Karadağ karşısında duran toplara karşı çalışmamız için öneri verdiğiniz teşekkür ederim. Duran toplara çalıştık. Takımım 6 gol attığı için mutluyum. Bunlar duran toplar da olabilir, yüksek ve yerden ortalarla da olabilir. Ben oyuncularımı 6 gollü galibiyetten ötürü tebrik ediyorum."

Karadağ maçı 11'i nasıl olacak?

Kuntz, yarın sahaya süreceği 11 konusundaki soruya şu yanıtı verdi: "Biz normalde kendi kalitemize odaklanırız. Kim hazır durumdaysa buna göre maç planı çıkarırız, bu planla da galip gelmeye çalışırız. İki tane önemli konu var yarın için. Birincisi Abdülkadir Ömür hazır durumda mı, ikincisi ise Cebelitarık maçında oynayan oyuncular ne kadar etkilenmiş diye bakacağız. Bu da kadro kurmamızda son karar olacak."

'Henüz hiçbir şeyi başarmadık'

Basın toplantısında ayaklarının yere basması gerektiğine bir kez daha vurgu yapan Milli Takım Teknik Direktörü, "Açık konuşmak istiyorum; biz henüz hiçbir şeyi başarmış değiliz. İkinci maçı da kazanmak zorundayız. Yapmamız gereken şey aynı. Öncelikle yarın olacak olan maçın skoruna bakalım ve sizinle mutlu mutlu konuşalım. O zaman istediğiniz soruyu cevaplarım" dedi.

'Biz kendi oyunumuza bakacağız'

Stefan Kuntz, "Bazen rakibinizin baskı altında olması avantajdır. Karadağ'daki genç oyuncuların kendilerini göstermek isteyeceği bir maç olacaktır. Ama biz kendi oyunumuza odaklanıp kendi takımımızla ilgili konuşalım" diye konuştu.

Van Gaal'a geçmiş olsun mesajı

Kuntz son olarak gruptaki rakibimiz Hollanda'nın hocası Louis Van Gaal'in bisikletten düşerek yaşadığı talihsizliğe değindi ve "Bir kaza geçirdiğini öğrendik. Kendisine acil şifalar diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler