Stefan Kuntz'tan Arda Güler'e Milli Takım Müjdesi

16.03.2022 - 09:20 | Son Güncellenme: 16.03.2022 - 09:32

Fenerbahçe'nin genç yıldız adayı Arda Güler'i yakından takip eden A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, 17 yaşındaki futbolcu hakkında kararını verdi! İşte detaylar...

Stefan Kuntz'tan Arda Güler'e Milli Takım Müjdesi

Fenerbahçe'nin genç yeteneği Arda Güler gösterdiği performansla taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanmaya devam ediyor. Avrupa'da bazı takımların dikkatini çekmeyi başaran Arda, A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz'un da radarına girmeyi başardı.

"Çok büyük heyecan vadediyor"

Alman teknik adam, Fenerbahçe'nin maçlarını izlerken 17 yaşındaki oyuncunun performansından etkilendi. Başarılı çalıştırıcı, genç oyuncu için ''Arda çok yetenekli bir oyuncu. Kendisinin ileride izlemeye gelecek özel taraftarları olacak. Çok büyük heyecan vadediyor' yorumda bulundu.

Arda Güler Uluslar Ligi'nde oynayabilir

Akşam'da yer alan habere göre; Stefan Kuntz'un, Arda Güler'i Uluslar Ligi maçlarının aday kadrosuna davet etmesi bekleniyor. Türkiye, 2022-23 Uluslar C Ligi'nde yer alıyor. Türkiye'nin 1. Grup'taki rakipleri Lüksemburg, Litvanya ve Faroe Adaları.

İlgini Çekebilir
Arda Güler attı, Fenerbahçe tarihine geçti!
Habere Git

U17'de 7 maçta forma giydi

A Milliler, UEFA Uluslar Ligi'nde 2-14 Haziran 2022 tarihleri arasında dört, 22-27 Eylül 2022 tarihleri arasında ise iki karşılaşma oynanacak. Arda, Türkiye U17 Milli takımının formasını 7 kez giydi. Genç oyuncu, bu dönemde 2 gol atarak takımına katkı sağladı.

Fenerbahçe ile yeni sözleşme imzalayacak

Sarı-Lacivertli Yönetim, 2023 yılında sözleşmesi biten oyuncusu için yeni hamle yaptı. 18 yaşından küçük olan Arda ile 3 yıllık yeni sözleşme konusunda prensip anlaşmasına varıldı. Genç oyuncunun yıllık ücretinde yeni bir ayarlama da yapıldı.

Gençlerbirliği'nden 400 Bin TL'ye transfer edildi

Arda, 2019 yılında Gençlerbirliği'nin altyapısından transfer edildi. Fenerbahçe, Arda için Ankara temsilcisine 400 bin TL ücret ödedi. Gençlerbirliği Arda'nın sonraki satışından ise %20 pay alacak.

Bu sezon Fenerbahçe formasıyla 8 maçta forma giyen 17 yaşındaki futbolcu bu maçlarda 1 gol ve 2 asistlik performans sergiledi.

Senin için hazırladığımız haberler