Stefan Kuntz Lüksemburg - Türkiye maçı öncesi açıklamalarda bulundu

Orhan Gülek
10.06.2022 - 19:03 | Son Güncellenme: 10.06.2022 - 19:19

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, UEFA Uluslar C Ligi Grup 1'de Türkiye'nin Lüksemburg ile deplasmanda oynayacağı mücadele öncesi basın toplantısı düzenledi.

Stefan Kuntz Lüksemburg - Türkiye maçı öncesi açıklamalarda bulundu

AJANSSPOR - HABER

UEFA Uluslar C Ligi Grup 1'de mücadele eden A Milli Futbol Takımı, gruptaki üçüncü maçında Lüksemburg ile karşı karşıya gelecek. Milli Takım'da teknik direktör Stefan Kuntz, cumartesi günü oynanacak mücadele öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Lüksemburg ekibinin bireysel ve taktiksel olarak gruptaki en güçlü rakip olduğunu söyleyen Kuntz "Lüksemburg bireysel ve taktiksel anlamda Faroe Adaları ve Litvanya'dan daha üstün. Gruptaki en ciddi rakibimiz diyebiliriz. Yarın Rıdvan'ın biraz ağrılarının olduğunu söyleyebiliriz. Yarınki karşılaşma için riske etmeyeceğiz." dedi.

"Beni mutlu ediyor"

Milli takımda genç oyuncuların da iyi işler çıkardığını dile getiren Alman teknik adam "Benim için takım ruh iyi performans göstermenin temelidir. Oyuncularımızı seçerken belirli konularda tavsiyeleri ve eski hikayeleri dinliyoruz ama önemli olan takım ruhu. Biz kalecilerimize kampın 3. gününde hangi maçta kimin oynayacağını söyledik. Ben niye yokum denmiyor o yüzden. Tabii ki takım ruhu iyi olunca bir rahatlık oluşuyor. Oyuncularımız burada tatilde değiller, performans vermek için buradalar. Teknik ekip olarak çalışıyoruz. Genç oyuncularımız da iyi işler çıkarıyor. Ama şu an için 2 maç geçti. Kalan 2 maçı da geçelim, 4 maçlık süreç içinde bunlarla ilgili detaylı konuşuruz. Küçük dokunuşlarımızda fark edilmeyen küçük şeyler de var, onlar da beni mutlu ediyor." dedi.

"Yeni oyunculardan oluşan bir takımımız var"

UEFA Uluslar Ligi'yle birlikte yeni bir sayfa açtıklarını söyleyen Kuntz "Zorluklar maç maç değişiyor. Bir hoca olarak her zaman takımınızın gelişmesini istersiniz. Şu anda UEFA Uluslar Ligi ile geçen zamanı Euro 2024'e hazırlanmak için kullanmak istiyoruz. Şu an takımdan büyük bir ciddiyet bekliyorum. Yeni bir sayfa açtık. Yeni oyunculardan oluşan bir takımımız var. Bunu da geliştirmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Hücumda nasıl zenginlik yaratırız ona bakacağız"

Lüksemburg karşısında oyun anlayışına da değinen Kuntz, şöyle konuştu:

"Yarının zorluklarından biri de hareketli oyuncular olacak. Defansta nasıl stabil oluruz ve hücumda nasıl zenginlik yaratırız ona bakacağız. Portekiz maçında 3'lü defans oynamıştık. Bu tarz oyuncuların hareketliliği de zor oluyor. Hareketli oyuncuları takip edebilmek, defans hattında fazla açılmadan daha kolay oluyor. Yarın bu zorlukla karşılaşacağız. Oyunculara vereceğimiz tavsiyelerde bunu göz önünde bulunduracağız."

Merih Demiral: "Hedefimiz gol yememek ve maçı kazanmak"

Milli futbolcu Merih Demiral ise Lüksemburg maçı öncesi şu ifadeleri kullandı:

"Tabii ki öncelikli hedefimiz gol yememek ve maçı kazanmak. Geçtiğimiz iki maçta gol yemedik ve skor ürettik. Bu bizim için çok güzel, yarın da öyle olacağını umuyorum. Bunlar bizim için önemli maçlar. Sezon sonu olmasına rağmen arkadaşlarımız çok istekli. Milli takım ayrıcalık ve bunun farkındayız. Bunun için performans göstermeye çalışıyoruz. Önümüzdeki iki maçta da gol yemeyeceğimizi ve en iyi şekilde sonuç alacağımızı düşünüyorum. İnşallah böyle geçer."

Lüksemburg - Türkiye maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda

Lüksemburg - Türkiye maçı 11 Haziran Cumartesi günü saat 21:45'te TRT 1'de canlı yayınlanacak.

Senin için hazırladığımız haberler