Stefano Domenicali Açıkladı: Artık Rusya’da Yarış Yok

Salim Manav
25.08.2022 - 14:39 | Son Güncellenme: 25.08.2022 - 14:51

Son dakika spor haberi: Formula 1 üst düzey yöneticisi Stefano Domenicali, artık Rusya’da yarış olmayacağını açıkladı. Detaylar haberimizde...

Stefano Domenicali Açıkladı: Artık Rusya’da Yarış Yok

AJANSSPOR HABER

Formula 1 üst düzey yöneticisi Stefano Domenicali yaptığı açıklamalar ile dikkat çekti.

İtalyan yönetici yeni açıklamasında artık Rusya’da Formula 1 yarışlarının olmayacağını söyledi.

İşgal iptali getirdi

Formula 1 Rusya GP planlanan takvimde 23 - 25 Eylül tarihleri arasında Rusya’da düzenlenecekti. Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi ise iptali getirmişti. Dünya genelinde yoğun tepki çeken işgal sonrası Rusya’da gerçekleşecek olan birçok önemli organizasyondan iptal açıklamaları gelmişti. Formula 1 de  yaptığı açıklama ile Rusya’da düzenlenmesi planlanan Formula 1 Rusya GP’nin iptal edildiğini duyurmuştu.

'Geri dönme ihtimali yok'

Sport Bild dergisine konuşan Formula 1 yöneticisi Stefano Domenicali yeni yaptığı açıklamalarda ise Rusya için Formula 1 döneminin bittiğini şu sözlerle anlattı:

"Hayatım boyunca asla asla dememeye inandım ama şu anki konumumuz çok başka. Rusya’da artık yarış olmayacak. Formula 1 için Rusya’ya geri dönme ihtimali diye bir şey yok"

Pazarlık yapmayacaklar

Yaptığı açıklamalarda Rusya için Formula 1 devrinin bittiğini söyleyen Domenicali, konuşmasının devamında bundan sonra Rusya’da yarış düzenleme niyetinin olmadığını ifade etti. Ayrıca Rusya ile bu konuda asla pazarlık yapmayacakları konusunda da kesinlikle söz verebileceğinin altını çizdi.

‘Geri ödeme bekliyoruz’

Formula 1 Rusya GP’nin iptali sonrası organizasyon sorumlusu ANO Rosgonki’nin yöneticisi Alexey Titov iptal edilen yarış sonrası yapılan ödemelerin iade edilmesini beklediklerini açıklarken şu ifadeleri kullanmıştı:

"Böyle bir borç var, doğrulandı ve bizim bu konudaki duruşumuz da aynı. Formula 1 yönetiminin Rusya ve burada düzenlenecek yarışlar hakkındaki mevcut duruşu ne olursa olsun para iadesi bekliyoruz"

Senin için hazırladığımız haberler