NBA yıldızı Steph Curry: ''Beyaz Saray Sessiz Kalmamı Söyledi''

Ali Bozkurt
16.09.2022 - 11:26 | Son Güncellenme: 16.09.2022 - 11:33

NBA yıldızı Steph Curry, Brittney Griner’ın davasına yardım etmek istediğini ama Beyaz Saray tarafından sessiz kalmasının istendiğini söyledi. Detaylar...

NBA yıldızı Steph Curry: ''Beyaz Saray Sessiz Kalmamı Söyledi''

AJANSSPOR HABER

Ulusal Basketbol Ligi’nin (NBA) yıldız oyuncularından Steph Curry, Brittney Griner davasında yardım teklifinde bulunduğunu ama yardım teklifinin Beyaz Saray tarafından neredeyse hemen reddedildiğini söyledi.

9 yıl hapis cezası aldı

WNBA (Ulusal Kadın Basketbol Ligi) ekiplerinden Phoenix Mercury’in başarılı oyuncularından Brittney Griner 17 Şubat’ta Moskova’da iken bavulunda, içerisinde kenevirden elde edilen uyuşturucu bir yağın bulunduğu elektronik sigara bulundurduğu için Rusya Federal Gümrük Servisi yetkilileri tarafından gözaltına alınmıştı. Tutukluluk sürecinde 10 yıla kadar hapis cezası alabileceği belirtilen basketbolcu uyuşturucu madde bulundurmaktan 9 yıl hapis ve 1 milyon ruble (16 bin dolar) para cezasına çarptırılmıştı.

‘Hiçbir şey söyleme’

Brittney Griner davasında dikkat çeken bir diğer isim ise Steph Curry oldu. Rolling Stone’un aktardığı bilgilere göre ünlü basketbolcu, Griner’ın serbest bırakılmasını sağlamak için Biden yönetimindeki bağlantılarına yardım teklifinde bulundu. Ünlü basketbolcunun iletişime geçtiği kişiler ise Curry’e ‘Hiçbir şey söyleme’ dedi ve sessiz kalmasını istedi.

‘O bizden biri’

Geçtiğimiz günlerde ESPY Ödülleri’ne ev sahipliği yapan Steph Curry, Brittney Griner forması ile sahneye çıktı ve Amerikalı basketbolcu için şunları söyledi: ‘’En iyisini umduğumuz için, tüm küresel spor camiasını onun adına enerjik kalmaya devam etmeye çağırıyoruz. O, bu gece burada bulunan sporculardan oluşan takımdan ve dünyadaki sporculardan, bizden biri.  Politika veya küresel çatışma ile ilgisi olmayan bir ekipten biri.”

İlgini Çekebilir
Stephen Curry tarih yazdı! Seride durum 2-2
Habere Git

Rodman da yardım teklif etmişti

Brittney Griner’ın tutuklanmasının ardından NBA’den yardım teklif eden ilk isim Steph Curry olmamıştı.  NBA’in eski yıldızı Dennis Rodman, ünlü basketbolcunun serbest kalması için Rusya’ya gideceğini ve müzakerelere katılarak Griner’a yardımcı olmaya çalışacağını, bunun için de izin aldığını söylemiş fakat izni kimden veya nereden aldığını açıklamamıştı.

‘Çabalarımız çıkmaza girecek’

Dennis Rodman’ın Brittney Griner hakkındaki dikkat çeken açıklamaları sonrası ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price konu ile ilgili açıklama yapmış ve Rodman’ın bu olaya karışmaması gerektiğinin altını ‘’Dennis Rodman bu olaya karışmamalı. Eğer karışırsa Brittney Griner’ın serbest kalma çabalarının çıkmaza gireceğine inanıyoruz.’’ diyerek çizmişti. 

Brittney Griner kimdir?

Brittney Yevette Griner 18 Ekim 1990’da Houston, Teksas’ta dünyaya geldi. WNBA için forma giyen Amerikalı basketbolcu 2013 WNBA seçmelerinde Phoenix Mercury tarafından 1. tur 1. sırada seçildi ve başka bir takımın formasını giymedi. 2014 sezonunda takımıyla WNBA şampiyonluğu kazanan Griner ayrıca ABD millî takımıyla 2016 Rio olimpiyatlarında altın madalya kazanmayı başardı. WNBA’deki kariyeri boyunca 254 maça çıkan Griner’ın istatistikleri ise şu şekilde: 30,9 dakika, 17,7 sayı, 7,6 ribaunt, 1,8 asist, 0,5 top çalma ve 2,8 blok. 

Dennis Rodman kimdir?

Dennis Keith Rodman 13 Mayıs 1961’de Amerika Birleşik Devletleri’nde dünyaya geldi. NBA kariyeri boyunca Detroit Pistons, San Antonio Spurs, Chicago Bulls, Los Angeles Lakers ve Dallas Mavericks takımlarında forma giyen Amerikalı basketbolcu NBA liginde gelmiş geçmiş en çılgın basketçi unvanına aldı. Rodman, NBA kariyeri boyunca 911 maçta forma giydi ve 31,7 dakika süre ortalaması ile 7,3 sayı, 13,1 ribaunt, 1,8 asist, 0,7 top çalma ve 0,6 blok ortalaması yakalamayı başardı.

Senin için hazırladığımız haberler