Stephen Curry: "Üst üste üç şampiyonluk kazanma durumunu aramızda konuşuyoruz"

09.10.2018 - 17:24 | Son Güncellenme: 09.10.2018 - 17:24

Golden State Warriors'ın iki normal sezon MVP ödüllü yıldız oyuncusu Stephen Curry, NBA tarihinde three-peat (3 kez üst üste şampiyonluk kazanan) yapan takımlar arasına girmek istediklerini söyledi.

ESPN'e açıklamalarda bulunan 30 yaşındaki oyuncu, three-peat yapma durumunu kendi aralarında konuştuklarını, bunun için hazırlandıklarını vurguladı.

"Three-peat'i kendi aramızda konuşuyoruz"

Yıldız oyuncu konuyla ilgili, "Three-peat'i konuşuyoruz çünkü artık bu durum bizim önümüzde. Ama her gün bunu düşünüp durmuyoruz. Sezon başladığında, her şeyi masaya yatırıp, bekentilerimiz ve yapabildiklerimiz neler onlara bakacağız." dedi.

"Şampiyonluk hedefimiz"

Takım olarak ana hedeflerinin şampiyonluk olduğunu söyleyen Stephen Curry, "Şampiyonluk tabii ki de bizim ana hedefimiz. Oraya nasıl ulaşacağımızı, bunu gün gün, maç maç ve ay ay şeklinde ayırarak, bu şekilde hazırlanarak yapmamız bence bizi harika bir takım yapıyor. Sezon içinde başımıza sakatlık gibi veya başka olumsuz şeyler geldiğinde birbirimizin sürekli arkasında durup desteklememiz ve duruma uyum sağlamamız da bizim için çok önemli. Bence bu gibi olumsuzluklara en iyi uyum sağlayan takım da biziz" şeklinde konuştu.

Stephen Curry geçtiğimiz normal sezonda sakatlık sorunlarndan dolayı 51 maçta forma giyebilmişti. Bu 51 maçta ise 26.4 sayı, 5.1 ribaund ve 6.1 asist ortalamaları tutturmuştu.

Bu yaz sezonunda Golden State Warriors, kadrosuna NBA'in en önemli uzunlarından DeMarcus Cousins'ı 1 yıllığına takıma katmayı başarıp kendinden yaz döneminde de bahsettirmeyi başarmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler