"Stjepan Tomas'ı göreve getirme sebebimiz..."

30.07.2020 - 16:46 | Son Güncellenme: 30.07.2020 - 16:51

Çaykur Rizespor yöneticilerinden Hasan Yavuz Bakır, geride kalan sezonu değerlendirdi. Rizespor gelecek için nasıl planlar yapıyor? Gelecek sezon kaç transfer yapacaklar? Neden göreve Stjepan Tomas'ı getirdiler?

"Stjepan Tomas'ı göreve getirme sebebimiz..."

Çaykur Rizespor Basın Sözcüsü Hasan Yavuz Bakır, gelecek sezon için umutlu açıklamalar yaptı. Transfer konusunda hatalar yaptıklarını ifade eden ve öz eleştiri yapan Bakır, Stjepan Tomas’ı neden tercih ettiklerine de açıklık getirdi. Bakır, Galatasaray ile prensip anlaşmasına varan ve sezon bitmeden takımdan ayrılan Oğulcan Çağlayan ile ilgili de son durumu anlattı.

Radyospor’da Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Hasan Yavuz Bakır’ın açıklamaları şu şekilde:

Hasan Yavuz Bakır: "Transferde hatalar yaptık"

-Rizespor, ligi 15.sırada tamamladı. Ciddi bir stres yaşadığınızı tahmin ediyorum. Sezon sizin için nasıl geçti?

Sezon bizim için oldukça kötü geçti. Taraftarlarımızı mutlu edemedik. Transferde de başarısız bir sezon geçirdik. Hatalar yaptık. Daha doğru tercihler yapacağız. Olumsuz transfer hamleleri, geldiğimiz noktada etken oldu diye düşünüyorum. Daha fazla verim vermesini beklediğimiz oyunculardan verim alamadık. Telafi edeceğiz.

"Transferde yöntem değiştireceğiz"

-Rizespor taraftarları yeni sezonda kaç transfer beklemeli? Nasıl bir stratejiniz olacak?

Yeni sezonda stres yaşamak ve taraftarlarımıza da yaşatmak istemiyoruz. Camiamızı daha iyi temsil etmek istiyoruz. Çok daha iyi transferler yapacağız. Takıma kazandırdığımız oyuncularla dikkat çekmek isteriz. Bazen futbolda hesaplar tutmuyor. Teori ve pratik arasında farklar var. Geçen sezonki transfer hamleleri buna örnek gösterilebilir. Gelecek sezon transferde yöntem değişikliği yapacağız.

"Tomas'ın vizyonuna güveniyoruz"

-Stjepan Tomas’ı yönetim olarak tercih etme sebebiniz nedir?

Stjepan Tomas hoca ile Okan Buruk döneminde iyi ilişkiler kurmuştuk. Rize’yi ve takımı bilen bir isim. Oynayan oyuncuların bir bölümünü tanıyor. Vizyonu güçlü bir isim olarak düşünüyoruz. Başarılı olacağına inanıyoruz. O dönem transferlerin koordinasyonunu yapmıştı. Bu bizim için avantaj. Öyle bakıyoruz.

"Oğulcan Rizespor tarihine kara bir şekilde geçti"

-Oğulcan Çağlayan konusunda yeni bir gelişme var mı?

Oğulcan Çağlayan konusunda durum belli. Hukuk kurulumuz bu konuda çalışıyor. Rizespor tarihine kara bir şekilde geçti. Savaş varken cepheyi terk edip kaçmıştır! Sakatlıkların var olduğunu bildiği ve alternatifin olmadığının farkında olduğu halde çekip gitti. Bu durum bizi çok üzdü. Çalışmalarımız sürüyor. Henüz netleşen bir durum yok.

Senin için hazırladığımız haberler