Stefan Kuntz Türkiye - Lüksemburg maçını değerlendirdi

Feride Kara
23.09.2022 - 00:26 | Son Güncellenme: 23.09.2022 - 01:03

UEFA Uluslar Ligi C Ligi'nde Lüksemburg ile 3-3 berabere kalan A Milli Takım'da teknik direktör Stefan Kuntz karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu.

Stefan Kuntz Türkiye - Lüksemburg maçını değerlendirdi

Uluslar C Ligi 1. Grup'ta Türkiye ile Lüksemburg karşı karşıya geldi. Başakşehir Fatih Terim Stadı'ndaki mücadele 3-3 sona erdi.  Türkiye grubu lider tamamlamayı garantileyerek hem B Ligi’ne yükseldi hem de EURO 2024 play-off biletini cebine koydu. Maçın ardından Stefan Kuntz konuştu. 

Bugün iyi şeyler de oldu, kötü şeyler de oldu

Kıntz "Bugün iyi şeyler de oldu, kötü şeyler de oldu. Kötü şeyler daha fazlaydı. Hedefimize ulaştık, lig çıktık ve grubu 1. bitirdik. Ben her zaman öğrenen, gelişen bir takım olduğumuzu söylüyorum. Bazen ileri, bazen geri gidişler olurdu. Beraberliğe seviniyorum çünkü bugün kaybetseydik, geriye doğru adım atmış olacaktık. Takımın mentalitesini beğendim. Her geri düşüşümüzde geri gelmeyi başardık. Futbol ofansif ve defansif iyi oynanması gerekiyor.

Olağandışı koşullarda bir karşılaşmaydı

Defansif olarak hatalar yaptık. Öğrenmemiz lazım. Bu düzeydeki karşılaşmalarda bu tür hataların yapılmaması lazım. Yaklaşım konumuz gelişimde muhakkak geri gidişler olacaktır. Eğer bir şeyler öğrenmezsek geri gidiş olacaktır. Ancak bundan ders çıkarırsak bu geri gidiş sayılmaz. Bireysel hatalar yaptık. Ama bu maç öncesi 3 savunmacımızı kaybettik. Olağandışı koşullarda bir karşılaşmaydı. Üst düzey oynayan 6 oyuncumuz da bizlerle birlikte değildi. Tabii ki bu maçın ciddi anlamda bir özetinin yapılması gerekiyor. 

Kuntz stoper konusunda gerildi

3 savunma oyuncumuzun sakatlığı söz konusuydu. Ozan Kabak'ın maçtan 3 saat önce oynayamayacağı kesinleşti. Çağlar Söyüncü sakatlandı, ikinci yarı oyundan almak zorunda kaldık. Defansif oyunlar hücumda başlar. Takım halinde iyi olamadık. Bu golleri yememizin 3 sebebi vardı. Ozan, Çağlar ve Merih gibi ana savunmacılarımızın sakatlanması. 2. sebep: Bireysel olarak çok hatalar yaptık. 3 sebep: Defansif oyuna hazır olmak santrfordan başlar. 11 oyuncu bu savunmayı yapar. Ama biz bunu bu akşam iyi yapamadık. (Stoper sorusunda Kuntz yaptığı açıklamalar yeterli bulunmayınca gerildi..)

Biz 4 tane stoper çağırdık

Merih maçtan önce sakatlandı, Ozan Kabak maçtan 3 saat önce geldi sakatlığı olduğunu söyledi. Küçük de olsa bunu dikkate aldık. Çağlar da maçta sakatlandı. 4 stoper çağırdım aday kadroma ve maça çok kısa kalana kadar oynayacaklarını düşünüyordum. Cenk Özkaçar yarın takıma katılacak.  Biz 4 tane stoper çağırdık ve ilk idmanda hepsi oynadı. Maçtan 1 gün önce Merih ağrıları şikayetiyle geldi. Böylece 1.'si gitti. Ozan'ın da maçtan 3 saat önce ağrısını söylemiş olması bu da maçtan çok kısa süre önce oldu. Çağlar'ın da kale çizgisi önünde kaydığını gördünüz.
 

 
 
 
 
 

Cenk Özkaçar'ı çağırdık

Ben 4 tane stoper çağırdım. Bu oyuncular bugün itibariyle maça çıkamayacakları söz konusu değildi. Maçtan önce bu durum gelişti. Ben 4 stoperin yeteceğini düşündüm. Cenk Özkaçar'ı çağırdık. Yarın Faroe Adaları'na gelip, kampımıza katılmasını istedik. 
 
 

Fenerbahçe son maçında 118 km koştu

Her oyuncu için bunun sebebini bilemeyiz. Almanya üzerinden örnek vereyim. Union Berlin şu an ilk sırada çünkü herkesten daha çok koşuyorlar. Fenerbahçe son maçında 118 km koştu. Oyuncunun koşup mücadele ederken acı hissetmesi ve bunu yenmesi lazım. Bazı oyuncularımızın takımlarında düzenli oynamadığını biliyoruz. Bu da bir etken.
 
 
 
 

 

Türkiye'de hiç şaka yapmayacağım bundan sonra

Türkiye'de hiç şaka yapmayacağım bundan sonra. Sergen'le ilgili bir şaka yapmıştım, şimdi de dünkü şakamız oldu. Kesinlikle bir daha şaka yapmayacağım.
 
 
 

Ferdi Kadıoğlu sorusu

Ferdi neden alışık olmadığı orta saha pozisyonunda oynadı?

"Ben Ferdi'yi Hollanda Ümit Milli Takımı'nda oynadığı dönemden tanıyorum. Orada bu özelliğini biliyorum ve bundan yararlanmak istedik. Ferdi, en hızlı şekilde farklı görevler verilebilecek oyunculardan biri. Çok yönlü. Bizim ne istediğimizi biliyor. Orkun'la birlikte onun orta sahadaki yaratıcı özelliğinden bahsettik. İrfan Can ve İsmail bizimle ilk kez beraber oldular. Onların yerine bizimle daha çok olan oyuncular ilk tercihimiz oldu."

Eksik oyuncular olacak

Oynamaya hazır oyuncuların durumunu değerlendirmemiz lazım. Ozan ve Merih geri dönebilecek mi? Cengiz de turnuvadaki 2. sarı kartını aldı. O da bizimle olamayacak. 

Kuntz'un sevindirici bulduğu beraberlik

Lüksemburg'un 3 gol attığı takımlar: Moldova, San Marino, Madagaskar, Azerbaycan ve Türkiye. Kuntz'un sevindirici bulduğu bu beraberlikle Türkiye nasıl bir adım attı? 


Kuntz: "Bir yolda yürürken çeşitli taşlara takılırsınız. Mutluyum çünkü bugünki geri adım bir mağlubiyet olmadı, yalnızca beraberlikle oldu. İkinci yarıda ofansif olarak iyi işler çıkardık. Sonuna kadar denedik. Bokstan örnek verirsek, bir yumrukla nakavt olmadık. Bu bize sadece bir uyarı oldu."
 
 
 

Senin için hazırladığımız haberler