Strateji çöktü! Fernando Alonso, takımına öfke kustu!

Orhan Gülek
22.07.2024 - 00:39 | Son Güncellenme: 22.07.2024 - 00:52

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 13. yarışı Macaristan Grand Prix'sini 11. sırada bitiren Aston Martin pilotu Fernando Alonso, yarış sonu takım stratejisini eleştirdi.

Strateji çöktü! Fernando Alonso, takımına öfke kustu!

AJANSSPOR - HABER

Formula 1'de sezonun 13. yarışı Macaristan Grand Prix'sini McLaren pilotu Oscar Piastri kazandı. Piastri, kariyerinin ilk F1 galibiyetini elde etti. McLaren'den Lando Norris ikinci, Mercedes'ten Lewis Hamilton ise üçüncü oldu.

Yarışı 11. sırada bitiren Aston Martin pilotu Fernando Alonso ise başarısız olarak geçen mücadelede takım stratejisini eleştirdi.

Alonso'dan erken pit eleştirisi

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'deki 4,3 kilometrelik Hungaroring Pisti'nde 70 tur üzerinden koşulan yarışta altıncı sıraya kadar yükselen Fernando Alonso, erken pite alınmasını eleştirdi. İspanyol pilot, yedinci turunda pite alınması ve sonrasında trafiğin içerisinde kalmasını şu sözlerle eleştirdi:

"Yedinci turda pite girince biraz şaşırdım"

“Stratejinin harika olduğunu düşünmüyorum. Açıkçası yarıştan sonra bunu söylemek çok kolay; muhtemelen takım bunun iyi bir strateji olduğunu düşündü. Yedinci turda pite girince biraz şaşırdım. Aracımız normalde lastikleri fazla kullanıyor, bu yüzden yedinci turda pite girerseniz, bir orta ve bir sert hamurla tamamlamanız gereken 63 tur var demektir."

İlgini Çekebilir
Schumacher, Fransız basınına konuştu! Formula 1'e geri dönebilir
Habere Git

"Pite girince, yarışımın bittiğini biliyordum"

Takım arkadaşı Lance Stroll'ün stratejisi hakkında ise Alonso, “Bu sabah konuşmuştuk, tüm stintleri biraz eşitlememiz gerekiyordu. Aksi takdirde, tek bir lastik setiyle çok uzun bir stint yapmamız gerekiyordu ve bu da pahalıya patlayabilirdi. Yedinci ya da sekizinci turda pite girince, yarışımın bittiğini biliyordum."

Piastri, Macaristan GP'ye damga vurdu

Öte yandan 23 yaşındaki McLaren pilotu Piastri ise, Macaristan GP'ye damga vurdu ve kariyerindeki ilk galibiyetini elde etti. Piastri ayrıca günün pilotu seçildi. Yarış sonrası açıklama yapan Piastri, " Benim için çok özel, hep küçükken hayal ettiğim gün bugün. Biraz komplike oldu son bölüm ama iyi bir start aldım. Takıma gerçekten teşekkür ediyorum. McLaren aracıyla yarışmak çok eğlenceli. Yarış sonunda biraz endişeliydim ama takımın direktifi vardı. Kendimi yarışın başında doğru yerde konumlandırdım." dedi.

Sezonun 14. yarışı Belçika Grand Prix'si 28 Temmuz'da koşulacak. Macaristan Grand Prix'sinin ardından pilotlar ve takımlar klasmanının ilk 5 sırası şöyle:

  • Pilotlar
  1. Max Verstappen (Hollanda): 265
  2. Lando Norris (Büyük Britanya): 189
  3. Charles Leclerc (Monako): 162
  4. Carlos Sainz (İspanya): 154
  5. Oscar Piastri (Avustralya): 149
  • Takımlar
  1. Red Bull: 389
  2. McLaren: 338
  3. Ferrari: 322
  4. Mercedes: 241
  5. Aston Martin: 69
Senin için hazırladığımız haberler