"Stuttgart'a A Takım vaadiyle gitmişti, Almanya'da şoku yaşadı"

06.07.2021 - 16:16 | Son Güncellenme: 06.07.2021 - 16:26

Son dakika futbol haberleri... Fenerbahçe'yle sözleşmesini yenilemeyip Bundesliga ekibi Stuttgart'la kontrat imzalayan Ömer Faruk Beyaz, Almanya'da ilginç bir gelişmeyle karşılaştı. İşte detaylar...

"Stuttgart'a A Takım vaadiyle gitmişti, Almanya'da şoku yaşadı"

AJANSSPOR - HABER

 

Bundesliga'da geçtiğimiz sezonu 9. sırada tamamlayan Stuttgart, önümüzdeki süreçte bir daha küme düşme talihsizliği yaşamamak için organizasyona önem veriyor.

 

Kulüp yönetimi, rezerv takımın önünü açarken; burada gençlere daha fazla fırsat verme niyetinde. Son olarak, Fenerbahçe'den bedelsiz olarak transfer edilen Ömer Faruk Beyaz da Stuttgart'ın rezerv takımında oynayabilir. Almanya'ya A Takım vaadiyle giden Beyaz, Almanya'daki ilk günlerinde yüzleşmek istemeyeceği bir gerçekle karşı karşıya. 

Teknik direktör Matarazzo onay verdi

Skorer'deki haberde, Ömer Faruk Beyaz'ın Stuttgart II takımında oynamasını bizzat teknik direktör Pellegrino Matarazzo tarafından gündeme getirildiği ileri sürüldü. Matarazzo, Almanya 3. Lig'deki Stuttgart II takımında gelecek vadeden gençleri pişiriyor. Ancak haberde, 17 yaşındaki Beyaz'ın; Almanya'ya A Takım vaadiyle gittiği iddia ediliyor.

"Başlamak için sabırsızlanıyorum..."

Stuttgart'ın 17 yaşındaki yıldız adayı Ömer Faruk Beyaz, Stuttgart transferine ilişkin: "Maalesef şehri yakından gezme şansım olmadı ancak bu zamana kadar gördüklerimin güzel olduğunu düşünüyorum. Stat ve tesisler hakkında çok iyi düşüncelerim var. Başlamak için sabırsızlanıyorum. Böylece her şeyi daha iyi tanıyabilirim" şeklinde konuşmuştu.

Belözoğlu: "Keşke bana böyle projelerle gelselerdi..."

Ömer Faruk Beyaz'ın Fenerbahçe adına önemli bir yetenek olduğunu her yerde vurguladığını söyleyen Emre Belözoğlu, oyuncunun takımdan ayrılmasına dair: "Aslında ona hiç yapılmamış şekilde bir projeyle gittik, 5 senelik bir proje. Son dönem de başkan da dahil oldu. Kendisinin evine kadar gidildi ve projemiz anlatıldı. İçimden keşke 17 yaşında bana karşı böyle bir proje ve davranışla gelinseydi bile dedim. Ömer benim için çok değerli bir oyuncu. Üzüldüğüm nokta şu; Fenerbahçe takımı yarın bir gün tarihi anlatıldığında en genç kaptan olarak Ömer Faruk yazacak. Verdiğimiz değerin karşılığını bulduğumuzu düşünmüyorum." ifadelerini kullanmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler